Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα πτήσεων της θερινής περιόδου από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο και τέθηκε σε ισχύ από την Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012.


Από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα πραγνατοποιούνται 183 long-haul (δηλαδή διάρκειας άνω των 7 ωρών) πτήσεις την εβδομάδα, που μεταφράζεται σε 26 πτήσεις την ημέρα, περιλαμβάνοντας 87 πτήσεις εβδομαδιαίως προς την Βόρεια Αμερική, 44 προς την Αφρική, 31 προς την Ασία, 13 προς την Μέση Ανατολή και 8 ακόμη πτήσεις αναψυχής, μεγάλης διάρκειας, που θα εκτελούνται από την Jetairfly.


Επίσης, πέντε νέες αεροπορικές εταιρείες θα επιχειρούν από τις Βρυξέλλες. Πρόκειται για την Air One με πτήσεις ημερησίως προς Βενετία, την Air Vallée με τρεις πτήσεις την εβδομάδα προς την Πάρμα, την Cyprus Airways με 5 πτήσεις την εβδομάδα προς Λάρνακα, την Eastern Airways με καθημερινές πτήσεις προς Σαουθάμπτον και την GermanWings με τρεις πτήσεις ημερησίως προς Στουτγκάρδη.


Το θερινό πρόγραμμα πτήσεων του αεροδρομίου των Βρυξελλών θα περιλαμβάνει επίσης 8 νέους προορισμούς. Το Κόρκ της Ιρλανδίας (Aer Lingus, 3 πτήσεις την εβδομάδα), τη Φέζ του Μαρόκο (Jetairfly, 2 πτήσεις την εβδομάδα), το Γκαζίπασα στην Αττάλεια της Τουρκίας (Tailwind/Thomas Cook, 2 πτήσεις την εβδομάδα), την Λάρνακα (Cyprus Airways, 5 πτήσεις την εβδομάδα), την Πάρμα (Air Vallée, 3 πτήσεις την εβδομάδα), το Πόντε Ντελγκάδα στις Αζόρες (Jetairfly, 1 πτήση την εβδομάδα), την Οχρίδα (Jetairfly, 2 πτήσεις την εβδομάδα) και τα Σκόπια (Jetairfly, 2 πτήσεις την εβδομάδα).