Πέραν της ανανέωσης της πιστοποίησης της οικολογικής δέσμευσης της εταιρίας, από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου (EMAS) το Μάιο του 2012, o περιφερειακός αερομεταφορέας έλαβε επιπλέον πιστοποίηση ISO 14001, για την πλήρη εναρμόνισή του με το διεθνές πρότυπο ως προς την εφαρμογή ενός Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.


Οι δύο πιστοποιήσεις αφορούν και τις τρεις βάσεις της Lufthansa CityLine στην Κολωνία, το Μόναχο και τη Φρανκφούρτη. Η αεροπορική εταιρία ήταν η πρώτη στον κόσμο που έλαβε αναγνώριση για την πλήρη εναρμόνισή της και με τα δύο αυτά περιβαλλοντικά κριτήρια. Είναι η πέμπτη συνεχής χρονιά που η εταιρία λαμβάνει τις δύο αυτές πιστοποιήσεις.


“Αυτές οι οικολογικές πιστοποιήσεις υπογραμμίζουν το ρόλο της Lufthansa CityLine ως πρωτοπόρο μεταξύ των ευρωπαϊκών περιφερειακών αεροπορικών εταιρειών. Τονίζουν για μια ακόμη φορά την ιδιαίτερη σημασία που δίνουμε όλοι εμείς στο Lufthansa Group στην προστασία του περιβάλλοντος,“ τόνισε ο Christoph Franz, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lufthansa.


“Η σημασία που αποδίδει η Lufthansa CityLine στην προστασία του περιβάλλοντος παραμένει σταθερή και αμείωτη. Αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησης της Lufthansa CityLine και δέσμευση που μοιράζεται όλο το προσωπικό,” παρατήρησε ο Stephan Klar, Διευθύνων Σύμβουλος της Lufthansa CityLine. Ο Co-Manager Klaus Froese πρόσθεσε: “ως μια από τις κορυφαίες περιφερειακές αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης, η Lufthansa CityLine έχει δεσμευτεί σε υψηλά πρότυπα ποιότητας. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η πεποίθησή μας, ότι η επιδίωξη των επιχειρηματικών στόχων είναι συμβατή με τις προσπάθειες για τη βελτίωση της προστασίας του περιβάλλοντος.”


Από το 1999 υπάρχει ένα καθεστώς περιβαλλοντικής ευαισθησίας στη Lufthansa CityLine. Το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης της αεροπορικής εταιρίας ενσωματώνει όλους τους επιμέρους τομείς, από τη συντήρηση και επισκευή των αεροσκαφών μέχρι τη διοίκηση και τις πτήσεις. Πρωταρχικό αξίωμα είναι η διαρκής βελτίωση. Πέρα από τη διαρκή ανανέωση του στόλου μας, με σύγχρονα και φιλικότερα προς το περιβάλλον αεροσκάφη, η μείωση θορύβου και εκπομπών συγκαταλέγονται στους κύριους στόχους της εταιρίας μας. Από το φθινόπωρο του 1999, η Lufthansa CityLine έχει αντικαταστήσει 35 μικρότερα και παλαιότερα αεροσκάφη με 24 μεγαλύτερα και φιλικότερα προς το περιβάλλον Embraer E190/195.


Οι περιβαλλοντικές δράσεις και ενέργειες της εταιρίας παρουσιάζονται λεπτομερώς στο τελευταίο τεύχος της περιβαλλοντικής αναφοράς που είναι διαθέσιμη στο www.lufthansacityline.com.