Η AirAsia, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους της Ασίας, πήρε πίσω την πρόταση εξαγοράς της αεροπορικής εταιρείας της Ινδονησίας, Batavia Air, ύψους 80 εκατ. δολ, επειδή η κίνηση αυτή κρύβει πάρα πολλούς κινδύνους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AirAsia, Tony Fernandes.

Η AirAsia είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για την απόκτηση της Batavia τον Ιούλιο του 2012, σε μια προσπάθεια να επεκταθεί στην προσοδοφόρα αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η συμφωνία αυτή θα ήταν η πρώτη μεγάλη εξαγορά της AirAsia και θα της έδινε την ευκαιρία να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που διατηρούν πτήσεις στην Ινδονησία, όπως η Lion Air.

«Η εστίασή μας στην αγορά της Ινδονησίας παραμένει και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε στενή συνεργασία με την Batavia Air», δήλωσε ο Fernandes. «Η απόφαση της εταιρείας βασίστηκε στην ενδελεχή αξιολόγηση της Batavia Air. Η χρονική στιγμή δεν ήταν ίσως η καλύτερη, κρυβόντουσαν πολλοί κίνδυνοι, ενώ υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για μειωμένα κέρδη των μετόχων μας», πρόσθεσε.