Ο Calin Rovinescu, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Air Canada, εξελέγη νέος πρόεδρος του Ανώτατου Εκτελεστικού Συμβουλίου της Star Alliance (Chief Executive Board, CEB).

Διαδέχεται τον Rob Fyfe, διευθύνοντα σύμβουλο της Air New Zealand, ο οποίος ασκούσε τα καθήκοντα του προέδρου τα δύο τελευταία χρόνια.

«Εκ μέρους όλων των μελών της Star Alliance ευχαριστώ τον Rob για την προσωπική του δέσμευση, την υποστήριξη και τον ηγετικό του ρόλο στην προώθηση των συμφερόντων της συμμαχίας και στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των μελών της. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η παρουσία του Rob στο τιμόνι του Συμβουλίου υπήρξε επωφελής για όλους μας. Μετά από μια άκρως επιτυχημένη επταετή θητεία ως διευθύνων σύμβουλος της Air New Zealand, ο Rob αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος του χρόνου και, αν και μας λυπεί η αποχώρησή του, ξέρουμε ότι η παρακαταθήκη που αφήνει στην Star Alliance θα παραμείνει ζωντανή», ήταν τα λόγια του Rovinescu.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως πρόεδρος του CEB, ο Rovinescu θα προεδρεύει στις δύο ετήσιες συνεδριάσεις του Συμβουλίου και θα ενεργεί ως εντεταλμένος εκπρόσωπός του.

Αναφερόμενος στη θητεία του, ο κ. Fyfe σχολίασε: «Είμαι πολύ περήφανος για το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια ηγήθηκα του Συμβουλίου. Το τιμόνι της συμμαχίας απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον αεροπορικό κλάδο και ο Calin είναι μια άριστη επιλογή για να ηγηθεί της προσπάθειας να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που μας περιμένουν».

Ο κ. Rovinescu ανέφερε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου κατά τη διάρκεια των δύο προσεχών ετών, με στόχο την εμβάθυνση της συμμαχίας και την επιδίωξη κοινών προτεραιοτήτων, προσθέτοντας ότι στις προτεραιότητες αυτές περιλαμβάνονται η ενίσχυση του παγκόσμιου δικτύου, η επικέντρωση στην προσφορά μιας ομαλής εμπειρίας ταξιδιού και η διατήρηση της πιστότητας των επιβατών παρέχοντας εξαιρετική εξυπηρέτηση και άνεση.

«Οι συνεργασίες είναι απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας στον κλάδο μας και λίγες συμπράξεις έχουν υπάρξει τόσο επωφελείς για τα μέλη τους και το επιβατικό κοινό όσο η Star Alliance. Είμαι αποφασισμένος να κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να συνεχίσουμε να προωθούμε την εμπορική συνεργασία μεταξύ των αερομεταφορέων που απαρτίζουν το δίκτυό μας και να εδραιώσουμε τη θέση μας ως του κορυφαίου παγκόσμιου δικτύου αεροπορικών εταιρειών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Rovinescu.

Το CEB είναι το διοικητικό όργανο της συμμαχίας. Κάθε μία από τις 27 αεροπορικές εταιρείες που μετέχουν στη συμμαχία εκπροσωπείται στο Συμβούλιο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της. Το CEB ορίζει τη συνολική στρατηγική κατεύθυνση της συμμαχίας, εγκρίνει τα απαιτούμενα κονδύλια και αποφασίζει με ψηφοφορία για την εισδοχή νέων μελών.