Η αεροπορική εταιρεία Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα ξεκινήσει πτήσεις κοινού κωδικού στο Χονγκ Κονγκ από το Φεβρουάριο του 2013, σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Air Seychelles και με την έγκριση των σχετικών ρυθμιστικών αρχών.

Οι τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Χονγκ Κονγκ θα πραγματοποιούνται από την Air Seychelles. Οι νέες συμπληρωματικές πτήσεις ενισχύουν την επέκταση της Etihad Airways στην ηπειρωτική Κίνα ακολουθώντας την έναρξη της πρώτης πτήσης στο Πεκίνο τον Μάρτιο του 2008 μέχρι και τις πιο πρόσφατες στο Τσενγκτού το Δεκέμβριο του 2011, καθώς και στη Σανγκάη τον Μάιο του 2012.

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, James Hogan, δήλωσε: “Η ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία του Χονγκ Κονγκ και η ακμάζουσα μεσαία τάξη έχουν φέρει ιδιαιτέρως σημαντική αύξηση στον αριθμό των επιβατών τα τελευταία χρόνια. Το νέο δρομολόγιο συνδέει δύο από τα κορυφαία διεθνή οικονομικά και τουριστικά κέντρα, μία κίνηση που πιστεύουμε πως θα τονώσει την ανάπτυξη του εμπορίου και των συναλλαγών μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κίνας, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη των ΗΑΕ”.

“Το πρόγραμμα πτήσεων θα προσφέρει στους επιβάτες από το Χονγκ Κονγκ αδιάλειπτη συνδεσιμότητα μέσω του κόμβου της Etihad Airways στο Abu Dhabi, προς βασικούς προορισμούς στις χώρες του Αραβικού Κόλπου και ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία. Το πρόγραμμα επιτρέπει επίσης αμφίδρομη σύνδεση μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και των Σεϋχελλών, υποστηρίζοντας την ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία του αρχιπελάγους. Με 40% μερίδιο συμμετοχής μας στην Air Seychelles, καθιστά ισχυρό εμπορικό νόημα για εμάς να εργαστούμε από κοινού για τις ευκαιρίες συνεργασίας όπου είναι δυνατόν. Οι συνέργειες που προκύπτουν έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικά οφέλη για την Etihad Airways και την Air Seychelles”, πρόσθεσε ο James Hogan.