Η Star Alliance χαιρετίζει την απόφαση της διοίκησης του αεροδρομίου του Heathrow, σύμφωνα με την οποία το Terminal 2 θα αποτελέσει τη νέα στέγη των εταιρειών-μελών του δικτύου της συμμαχίας για την εξυπηρέτηση του σημαντικότερου διεθνούς αερολιμένα παγκοσμίως.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη σημερινή απόφαση, η οποία σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εμπειρίας ταξιδίου για το επιβατικό μας κοινό και δίνει στις αεροπορικές εταιρείες του δικτύου μας τη δυνατότητα να προσφέρουν αποτελεσματική εξυπηρέτηση στον κόμβο αερομεταφορών του Λονδίνου», δήλωσε ο Mark Schwab, διευθύνων σύμβουλος της Star Alliance. «Μετά από πολυετή σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός κορυφαίου ενοποιημένου τερματικού σταθμού για τη συμμαχία από κοινού με την ομάδα του Colin Matthew στο αεροδρόμιο του Heathrow, μπορούμε πλέον να περάσουμε στη φάση της υλοποίησης», πρόσθεσε.

Η Star Alliance είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική συμμαχία και ο σημαντικότερος εμπορικός και τουριστικός δίαυλος του Ηνωμένου Βασιλείου, προσφέροντας πάνω από το 21% των συνολικών διαθέσιμων θέσεων από το αεροδρόμιο. 

Τα πάντα πλέον είναι έτοιμα για τη δημιουργία ενός πραγματικά ενοποιημένου τερματικού σταθμού, που θα προσφέρει πολυάριθμες καινοτόμες υπηρεσίες. Η χρήση της πλέον προηγμένης τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τις ενοποιημένες υπηρεσίες και τις εναρμονισμένες διαδικασίες των αεροπορικών εταιρειών-μελών του δικτύου, θα συμβάλλουν στη σημαντική βελτίωση της εμπειρίας ταξιδίου των επιβατών. Επιπλέον, η συστέγαση όλων των μελών της Star Alliance στο Terminal 2 θα επιτρέψει τη μείωση του ελάχιστου χρόνου ανταπόκρισης μεταξύ των πτήσεων σε μόλις 45 λεπτά, αυξάνοντας τον αριθμό των διαθέσιμων ανταποκρίσεων κατά 31%.

Μόλις το νέο Terminal 2 ανοίξει τις πύλες του το 2014, οι 23 αεροπορικές εταιρείες-μέλη του δικτύου της Star Alliance που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο του Heathrow θα μετακομίσουν σταδιακά στη νέα τους στέγη.