Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia ανακοίνωσε περικοπές στα δρομολόγιά της, ως μέρος του σχεδίου της εταιρείας να επικεντρωθεί σε στρατηγικά και κερδοφόρα δρομολόγια.

Τον περασμένο μήνα η μητρική της Iberia, IAG (International Airlines Group), ανακοίνωσε ότι η αεροπορική εταιρεία έχανε 1,7 εκατ. ευρώ ανά ημέρα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Iberia, Rafael Sánchez-Lozano να παραδέχεται ότι η εταιρεία βρίσκεται σε “μάχη” για την επιβίωση.

Η Iberia έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα σταματήσει τα δρομολόγια προς Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Κάιρο από τα μέσα Ιανουαρίου, τα οποία θα ακολουθήσουν και πτήσεις μακρινών προορισμών (Σάντο Ντομίνγκο και Αβάνα) από την 1η Απριλίου.

Η εταιρεία δήλωσε ότι “διακόπτει κυρίως πτήσεις ταξιδιών αναψυχής από τη Μαδρίτη προς Αθήνα, Κάιρο, Κωνσταντινούπολη, Σάντο Ντομίνγκο και Αβάνα” και ότι “οι προορισμοί αυτοί μπορούν να προσεγγιστούν απευθείας από την Ισπανία με άλλες αεροπορικές εταιρείες”. Πρόσθεσε ότι η πτήση προς Σαν Χουάν θα εξυπηρετείται μέσω Μαϊάμι, και το Μοντεβιδέο μέσω άλλων προορισμών της Iberia στην περιοχή.

Σε δήλωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι “οι νέες πολιτικές είναι ζωτικής σημασίας για την επιστροφή της στην κερδοφορία και τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην αγορά” και ότι “θα βελτιώσει τις συνδέσεις για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, προσφέροντας συχνότητα μια ή δυο ημερήσιων πτήσεων”, με αυξημένη χωρητικότητα στις πτήσεις σε προορισμούς όπως η Βραζιλία, το Μεξικό, το Μαϊάμι, η Κεντρική Αμερική, η Χιλή και ο Ισημερινός και αύξηση της προσφοράς θέσεων για τις υπηρεσίες προς Λονδίνο, Καζαμπλάνκα, Αλγέρι, Ντακάρ, Nouakchott και Μαλάμπο.