Η Qatar Airways δεν ενδιαφέρεται για την αγορά μεριδίου της ινδικής αεροπορικής εταιρείας SpiceJet ή οποιασδήποτε άλλης ινδικής αεροπορικής εταιρείας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar, Akbar al-Baker, ακυρώνοντας τις δημοσιεύσεις των μέσων ενημέρωσης ότι ο αερομεταφορέας του Κόλπου ήταν σε συνομιλίες για πιθανή επένδυση.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar, αρνήθηκε ότι είχε εμπλακεί σε οποιεσδήποτε συζητήσεις για πιθανή επένδυση.

«Η Qatar Airways αρνείται κατηγορηματικά ότι ενδιαφέρεται να επενδύσει στην SpiceJet ή σε οποιαδήποτε άλλη ινδική αεροπορική εταιρεία», δήλωσε ο  al-Baker. «Αυτό είναι καθαρή κερδοσκοπία από τα άτομα που σκόπιμα θέλουν να διαδώσουν τέτοιες αβάσιμες φήμες για την αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας των εταιρειών τους», πρόσθεσε.

Η SpiceJet από τη μεριά της, δήλωσε την ίδια ημέρα ότι είναι πρόωρο να σχολιάσει το ενδεχόμενο της πώλησης μετοχών σε οποιονδήποτε επενδυτή, αλλά ότι γενικά υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους αερομεταφορείς έπειτα από την πρόσφατη αλλαγή κανόνων της Ινδίας, που επιτρέπει στους ξένους αερομεταφορείς να αγοράσουν μερίδια των τοπικών αεροπορικών εταιρειών.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, η Ινδία έδωσε τη δυνατότητα στις ξένες αεροπορικές εταιρείες να αγοράζουν ένα μέγιστο ποσοστό 49% σε τοπικούς αερομεταφορείς, ανοίγοντας την προοπτική στις ταλαιπωρημένες οικονομικά αεροπορικές εταιρείες της, να παίρνουν νέα χρηματοδότηση.

Η Jet Airways, ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ινδίας, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Etihad Airways για να πωλήσει μερίδιό της, και εάν η συνεργασία αυτή επιτευχθεί, θα είναι η πρώτη συμφωνία στον τομέα της αεροπλοΐας μετά την αλλαγή του κανόνα.