Δύο συμβάσεις επέκτασης της Παροχής Υπηρεσιών της ως Σύμβουλος Διαχείρισης Κατασκευής, με τον Οργανισμό Ανάπτυξης του Νέου Αερολιμένα της Ντόχα, NDIA (New Doha International Airport), υπέγραψε η SALFO & Associates SA, μια από της πρώτες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιήθηκε στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο συμβάσεις αποτελούν επέκταση της σύβασης που ανατέθηκε στη SALFO & Associates SA τον Απρίλιο του 2007, κατόπιν Διεθνούς Διαγωνισμού, για τη διαχείριση και επίβλεψη της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Ras Abu Abboud, ο οποίος αποτελεί τον κύριο οδικό άξονα που συνδέει το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα με την πρωτεύουσα του κράτους του Κατάρ.

Σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου, ως αναγνώριση των υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, της τεχνικής αρτιότητας και του διεθνούς επιπέδου επαγγελματισμό που επέδειξε, ο Οργανισμός Ανάπτυξης ανέθεσε στη SALFO & Associates SA την επίβλεψη νέων έργων στο Αεροδρόμιο της Ντόχα.

Το πρώτο έργο αφορά στην επίβλεψη της Διαμόρφωσης Τοπίου και της Παραγωγής και Εγκατάστασης των Στύλων Φωτισμού και Σημαιών, ενώ το δεύτερο αφορά στην επίβλεψη της Διαμόρφωσης Τοπίου του Παραλιακού Μετώπου (Corniche), των Ποδηλατοδρόμων, των Σταθμών Λεωφορείων και των Σκιάστρων των Χώρων Στάθμευσης του Αεροδρομίου.

Στο πλαίσιο αυτών των συμβάσεων, η SALFO & Associates SA έχει την ευθύνη της διαχείρισης και επίβλεψης των έργων, της διασφάλισης ποιότητας, του ελέγχου των μελετών, του ελέγχου και παρακολούθησης του κόστους και του χρονοδιαγράμματος. Ο συνολικός προϋπολογισμός των συγκεκριμένων έργων, ανέρχεται στα 140.000.000 ευρώ.

Με την ευκαιρία της υπογραφής των νέων συμβάσεων ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιωάννης Φωτεινός σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί η επέκταση της συνεργασίας μας με τον Οργανισμό Ανάπτυξης του Νέου Αερολιμένα της Ντόχα, έρχεται να επισφραγίσει την επιτυχία των συλλογικών προσπαθειών για τη δυναμική επέκταση μιας αμιγώς ελληνικής εταιρείας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η εμπιστοσύνη των διεθνών συνεργατών μας αποδεικνύει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας αφενός και αφετέρου ότι η επιλογή ενίσχυσης της εξωστρέφειας που ακολουθούμε με συνέπεια αποτελεί ορθή στρατηγική επιχειρηματικής ανάπτυξης. Η ανάληψη τόσο σημαντικών έργων, εδραιώνει περαιτέρω την παρουσία της SALFO & Associates στην περιοχή και την καθιστά μια από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες παροχής υπηρεσιών συμβούλου στον τομέα των κατασκευών, διεθνώς.»