Η Air France ανακοίνωσε το όνομα και την εμπορική δραστηριότητα της νέας περιφερειακής αεροπορικής εταιρείας που δημιούργησε, της HOP! Η νέα εταιρεία είναι αποτέλεσμα της συνέργειας μεταξύ των τριών περιφερειακών αεροπορικών εταιρειών του ομίλου Air France, δηλαδή της Brit Air, της Regional και της Airlinair. Η HOP! έχει ως στόχο να γίνει αεροπορική εταιρεία αναφοράς, στα διαπεριφερειακά δρομολόγια σε Γαλλία και Ευρώπη, με ανταγωνιστικές προσφορές, με γρήγορες προσαρμογές στις αλλαγές της αγοράς και του ανταγωνισμού, προσελκύοντας επιβάτες που είτε ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή.

Από τις 31 Μαρτίου 2013, η HOP! θα λειτουργεί 530 καθημερινές πτήσεις σε 136 προορισμούς σε Γαλλία και Ευρώπη. Οι πτήσεις που θα εκτελούνται από τη HOP! ενσωματώνονται στη νέα οργάνωση του ομίλου Air France. Στα πλαίσια του σχεδίου “Transform 2015”, ο όμιλος προέβη σε αναδιάρθρωση των μικρών και μεσαίων αποστάσεων δρομολογίων του, σε τρεις συμπληρωματικούς τομείς δραστηριότητας: την Air France, τη HOP και την Transavia France.

Η δραστηριότητα σε μικρές και μεσαίες αποστάσεις της Air France περιλαμβάνει πτήσεις της Air France που τροφοδοτούν το δίκτυο μακρινών αποστάσεων στο αεροδρόμιο-κόμβο Paris – Charles de Gaulle, υψηλό ποσοστό business πελατών σε Γαλλία και Ευρώπη, καθώς και πτήσεις που αναχωρούν από τις περιφερειακές τις βάσεις στη Μασσαλία, την Τουλούζη και τη Νίκαια. Επίσης, από το καλοκαίρι του 2013, η HOP! θα λειτουργήσει point-to-point πτήσεις από το αεροδρόμιο Paris-Orly και το εσωτερικό της δίκτυο, καθώς και πτήσεις προς το Paris-Charles de Gaulle, για λογαριασμό της Air France. Τέλος, ο τομέας “αναψυχή”, που αποτελεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό κομμάτι, αντιπροσωπεύεται από την Transavia France, η οποία θα εκτελεί πτήσεις προς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη και τη Μεσόγειο από το Paris-Orly και τις περιφερειακές πόλεις.