Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σημείωσε σημαντικά κέρδη και το 2012, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της αεροπορικής, James Hogan κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο παγκόσμιο συνέδριο Airfinance, που έλαβε χώρα στο Δουβλίνο.

Τα αποτελέσματα για το 2012 έρχονται ως συνέχεια της κερδοφορίας του 2011, που έφτασε τα 14 εκατ. δολ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σε περισσότερους από 1.000 εκπροσώπους του κλάδου, ο κ. Hogan ανέφερε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τα οικονομικά αποτελέσματα της Etihad Airways θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.

Στο 15ο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, εταιρείες μίσθωσης, εμπορικές τράπεζες, οργανισμοί εξαγωγικών πιστώσεων, εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, επενδυτικές τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία και οργανισμοί χρηματοδότησης υποδομών αεροπλοΐας.

Ο κ. Hogan παρουσίασε στους παρευρισκόμενους πώς η Etihad Airways έχει επικεντρωθεί στον έλεγχο κόστους και στη δημιουργία αξίας και οικονομιών κλίμακας, βοηθώντας σημαντικά στην εντυπωσιακή ανάπτυξή της. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο “δυνατό” οικονομικό χαρτοφυλάκιο της αεροπορικής που αποτελείται από περισσότερα από 6,5 εκατ. δολ. χρηματοδοτούμενα από περισσότερους από 50 χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, και παρείχε λεπτομέρειες ως προς την διαχείριση οικονομικών κινδύνων που μπορεί να προκύψουν από τα καύσιμα, το συνάλλαγμα, τα επιτόκια και τις εκπομπές καυσαερίων.

Η χρηματοδότηση της Etihad Airways προέρχεται από περισσοτέρους από 50 δανειστές και μισθωτές σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο κ. Hogan δήλωσε πως, η εταιρία θα συνεχίσει να επικεντρώνεται σε ποικίλες πηγές πόρων, στη διαχείριση του κινδύνου υπολειμματικής αξίας καθώς και στη σημασία κομβικών σχέσεων με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

“Τα τελευταία χρόνια η Etihad Airways έχει πετύχει διψήφια αύξηση επιβατών και εσόδων και έχει καθιερώσει κορυφαίας ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, παγκοσμίως. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί εάν δεν είχαμε κερδίσει την  εμπιστοσύνη κορυφαίων χρηματοοικονομικών οργανισμών. Είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά κερδοφορία, γεγονός ιδιαιτέρως σπάνιο στο σημερινό αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον που καταδεικνύει τον αντίκτυπο και την επιτυχία του μοναδικού επιχειρηματικού μοντέλου της Etihad Airways”, πρόσθεσε.

Ο κ. Hogan δήλωσε πως η Etihad Airways έχει χαράξει ένα νέο δρόμο για την παγκόσμια επέκτασή της, ένα δρόμο που επιτρέπει την περαιτέρω επιτάχυνση της ανάπτυξης της, ως αεροπορική εταιρεία και ως επιχείρηση.

Το 2012, η Etihad Airways μετέφερε περισσότερους από 215.000 επιβάτες μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Δουβλίνο, ενώ το συγκεκριμένο δρομολόγιο βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο Top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών της εταιρείας.