Το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα του αεροδρομίου του Heathrow του Λονδίνου, ύψους 4,7 δισ. δολ. πιθανώς να προκαλέσει αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων.

Η Heathrow Ltd, η βρετανική εταιρεία εκμετάλλευσης του αερολιμένα, παλαιότερα γνωστή ως ΒΑΑ, δήλωσε ότι χρειάζεται την άδεια της Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA), για αύξηση των τελών των αεροπορικών εταιρειών που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο από το 2014 έως και 2019.

Εάν εγκριθεί η άδεια αυτή, οι χρεώσεις θα αυξηθούν κατά 19,33 λίρες ανά επιβάτη για το διάστημα 2012/13 έως 27,30 λίρες το 2018/19.

Οι χρεώσεις θα βοηθήσουν τη χρηματοδότηση του ανοίγματος του νέου τερματικού του αεροδρομίου για τον επόμενο χρόνο, ενώ θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες check-in και αποσκευών. Επίσης, η κατασκευή νέων διαδρόμων τροχοδρόμησης θα επιτρέψει στο Heathrow να φιλοξενήσει πιο σύγχρονα αεροσκάφη.

Η CAA θα δημοσιεύσει την τελική του απόφαση σχετικά με τις προτάσεις του Heathrow τον Ιανουάριο του 2014.

Το αεροδρόμιο του Heathrow, το οποίο αναμένει αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης σε 72,6 εκατ. το 2019 από τη σημερινή κίνηση των 70 εκατ, είπε ότι η επένδυση θα ωφελήσει τους επιβάτες, παρά την πιθανή αύξηση των τιμών των εισιτηρίων.

«Το Heathrow αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από άλλους ευρωπαϊκούς αερολιμένες και πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους επιβάτες και τις αεροπορικές εταιρείες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Heathrow, Colin Matthews.