Η Ryanair θα μειώσει τη χωρητικότητα προσφερόμενων θέσεων στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου κατά περίπου ένα εκατ. επιβάτες κατά το επόμενο έτος, ύστερα από την αύξηση των τελών του αεροδρομίου κατά 6%.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία αντιπροσώπευσε περίπου το 70% της κυκλοφορίας του Stansted για το 2011, δήλωσε ότι θα μειώσει περισσότερες από 170 πτήσεις την εβδομάδα, δηλαδή κατά 9%.

Το αεροδρόμιο Stansted βρίσκεται περίπου 50 χλμ βορειοανατολικά από το κέντρο του Λονδίνου και είναι το τέταρτα πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας, όπου το 2012, εξυπηρέτησε σχεδόν 18 εκατ. επιβάτες.

Η είδηση για την αύξηση των τελών, ​​ήρθε έπειτα από την πώληση του αεροδρομίου  από την Heathrow Airport Holdings στην Manchester Airports Group (MAG).

Ryanair ζήτησε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) τη διερεύνηση των αυξήσεων των τελών.

Η Ryanair είναι σε μια μακροχρόνια διαμάχη με το αεροδρόμιο του Stansted για την τιμολόγηση. Το 2011, κατέθεσε καταγγελία μαζί με την ΥΠΑ της Βρετανίας και την Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με τα τέλη που επιβάλλονται από το αεροδρόμιο.