Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Boeing, εντός του 2013, θα μειώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε εργοστάσιό της στη Νότια Καρολίνα, όπου κατασκευάζει τα 787 Dreamliners. Εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας ισχυρίζονται ότι οι περικοπές αυτές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πρόσφατη καθήλωση του προβληματικού αεροσκάφους.

Οι περικοπές, που στοχεύουν κυρίως τους συμβασιούχους, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο όταν η παραγωγικότητα βελτιώνεται σε ένα νέο μοντέλο αεροσκάφους, ενώ σχεδιάστηκαν πριν παρουσιαστούν τα σημαντικά προβλήματα με την μπαταρία του 787.

Οι περικοπές θα αντιπροσωπεύουν έως και το 20 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού του εργοστασίου της εταιρείας. Συνολικά, το εργοστάσιο απασχολεί περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους.

«Η Boeing χρησιμοποιεί συχνά συμβάσεις εργασίας για να συμπληρώσει το εργατικό δυναμικό της κατά τη διάρκεια των νέων δραστηριοτήτων της, όπου απαιτείται αύξηση της παραγωγικότητας. Είναι μια συνηθισμένη πρακτική στην αεροδιαστημική βιομηχανία» δήλωσε ο κ. Marc Birtel, ένας εκπρόσωπος της Boeing.