Ικανοποιητική αναμένεται να είναι η θερινή περίοδος του 2013 για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, η Aegean Airlines θα πραγματοποιεί πτήσεις προς Μόσχα, Στοκχόλμη και Μόναχο και η easyJet προς Λονδίνο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο κολοσσός Ryanair, ο οποίος και θα διατηρεί δρομολόγια προς Μιλάνο.

Το πρώτο δρομολόγιο εξωτερικού για φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου από την Aegean και αφορά τη σύνδεση της Καλαμάτας με τη Στοκχόλμη. Την Κυριακή 10 Μαρτίου, η ίδια εταιρεία εγκαινιάζει τη σύνδεση της Καλαμάτας με το Μόναχο.Ο χρόνος έναρξης της πτήσης προς Μόσχα δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Το δρομολόγιο της Ryanair θα ξεκινήσει στις 2 Απριλίου και η συχνότητά του έχει καθοριστεί στις 2 πτήσεις την εβδομάδα, έως τις 26 Οκτωβρίου. Η πτήση της easyJet θα ξεκινήσει στις 9 Ιουλίου έως τις 26 Οκτωβρίου.

Το παρών θα δώσει και η Astra Airlines, η οποία θα συνδέει την Καλαμάτα με την Θεσσαλονίκη έξι φορές την εβδομάδα, δηλαδή κάθε μέρα εκτός Τρίτης. Δεν αποκλείεται επίσης και η Aegean να έχει σύνδεση με την Αθήνα την θερινή περίοδο.

Στα σχέδια της Aegean περιλαμβάνεται επίσης η σύνδεση της πόλης με Γκέτεμποργκ, Αγία Πετρούπολη, Κίεβο και Τελ Αβίβ, ωστόσο προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την αεροπορική εταιρεία.

Όσον αφορά τώρα στις πτήσεις τσάρτερ, η Thomas Cook στο διάστημα από 26 Μαΐου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιεί πτήσεις από και προς το Λονδίνο και από 5 Μαΐου ως 29 Σεπτεμβρίου από και προς το Μάντσεστερ.

Η Transavia Airlines θα πραγματοποιεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη πτήσεις στο Άμστερνταμ το διάστημα από 22 Απριλίου έως 7 Οκτωβρίου και η Austrian, από τις 19 Μαΐου ως τις 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιεί ένα δρομολόγιο από και προς Βιέννη, κάθε Κυριακή. Σύνδεση με την Βιέννη θα κάνει και η Niki Airlines από 16 Μαΐου ώς 13 Οκτωβρίου.

Η Skandinavian, από 18 Μαΐου ως 12 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο, θα συνδέει την Καλαμάτα με το Όσλο της Νορβηγίας. Η Travel Services θα διατηρεί δρομολόγια από και προς Πράγα, ανά δεκαήμερο, από 17 Ιουνίου ως 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η Germania Airlines από 26 Μαΐου ως 13 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιεί πτήσεις από και προς το Λονδίνο.