Η μεγαλύτερη ασιατική αεροπορική εταιρεία διεθνών πτήσεων,  Cathay Pacific Airways, σημείωσε έσοδα μεγαλύτερα από αυτά που περίμεναν οι οικονομικοί αναλυτές. Στο γεγονός αυτό συνέβαλε ο αυξημένος αριθμός επιβατών, ο οποίος κατάφερε να εξισορροπήσει τη μείωση της μεταφοράς των εμπορευμάτων.

Τα καθαρά κέρδη πέρυσι υποχώρησαν 83% και διαμορφώθηκαν στα 916 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ (118 εκατ. δολ. ΗΠΑ), ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις 19 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg News, έκαναν λόγο για κέρδη 538,7 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1% στα 99,4 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι πέρυσι ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 5% εξαιτίας των προσφορών στα εισιτήρια, ενώ την ίδια στιγμή οι περικοπές θέσεων στη Wall Street επηρέασαν τα premium travel.

Με τις τιμές των καυσίμων να αυξάνονται, η Cathay μειώνει τα κόστη φέτος καθώς οι εταιρείες από τη Μέση Ανατολή, όπως η Emirates, αυξάνουν τον ανταγωνισμό καθώς επεκτείνονται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.