αεροδρόμιο.1Ο διευθυντής της καναδικής εταιρείας ΙΒΙ Group, επιβεβαίωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά της εταιρείας για την μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό, σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια ημερίδας για τις επενδύσεις στην Πελοπόννησο, που πραγματοποίησε το Invest in Greece με τη συνεργασία της Πρεσβείας του Καναδά και του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου.

Συγκεκριμένα η εταιρεία, η οποία ειδικεύεται σε συστήματα ευφυών μεταφορών, προτίθεται να αναλάβει την τεχνική και κατασκευαστική υποστήριξη της μετατροπής του αεροδρομίου.

Η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης σε πολιτικό για την εξυπηρέτηση πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών είναι ένα σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο υποστηρίζει με θέρμη ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Τατούλης, είχε επαφές με το υπουργείο Ανάπτυξης, δηλώνοντας ότι η μετατροπή θα γίνει με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτών. Το κόστος της μετατροπής εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 90 εκατ. ευρώ, ενώ κατά την περίοδο λειτουργίας του το αεροδρόμιο θα είναι «χαμηλού κόστους» (low cost).

Να θυμίσουμε ότι στην περιοχή λειτουργεί ήδη το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και θεωρείται δύσκολο να υποστηριχθεί εμπορικά η λειτουργία δύο αεροδρομίων σε μια περιοχή που η τουριστική κίνηση διακρίνεται από έντονη εποχικότητα.