Διαγόρας -ΡόδοςΑυξημένη ήταν η τουριστική κίνηση στο αεροδρόμιο της Ρόδου τον Μάιο, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση που είχε παρατηρηθεί από τις πρώτες ακόμα μέρες και οδηγούσε στην εκτίμηση ότι η εξέλιξη θα ήταν ικανοποιητική.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου της Ρόδου, «Διαγόρας», ο Μάιος έκλεισε με αύξηση της τάξης του 8,13%, καθώς στο νησί έφτασαν με πτήσεις charter συνολικά 213.564 άτομα, ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι ο αριθμός των επισκεπτών ήταν 197.505.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων, σε ό,τι αφορά τις παραδοσιακές αγορές, η Γερμανία άρχισε να ανακάμπτει τον μήνα που πέρασε καθώς κατέγραψε αύξηση, έστω και μικρή, ενώ η Αγγλία παρουσίασε κάμψη σε μικρό, όμως, ποσοστό.

Σημειώνεται η θεαματική αύξηση της ρωσικής αγοράς, εκείνη της Ουκρανίας, αλλά και η καλή πορεία της Γαλλίας και του Βελγίου, καθώς και η πτωτική κίνηση από τις περισσότερες χώρες της Σκανδιναβίας.

Οι Ρώσοι, ειδικότερα, κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 86% επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων ότι αποτελούν την πλέον δυναμική αγορά με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

Για τους επόμενους μήνες οι τουριστικοί παράγοντες του νησιού εκτιμούν ότι τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερη στην ιστορία του τοπικού τουρισμού.