star alliance-lounge LAΤο νέο lounge της Star Alliance στο Tom Bradley International Terminal του Λος Άντζελες θα ανοίξει τις πύλες του στο επιβατικό κοινό εντός του τρέχοντος έτους. Σχεδιασμένο από τη διεθνούς φήμης αρχιτεκτονική εταιρεία Gensler, το νέο lounge είναι εμπνευσμένο από μια σύγχρονη ερμηνεία της μοντέρνας αρχιτεκτονικής του Λος Άντζελες της δεκαετίας του ’50 και του ’60.

Το concept αυτό ενσαρκώνει τη νέα φιλοσοφία των lounges της Star Alliance, που έχει ως κεντρικό άξονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των διαρκώς μεταβαλλόμενων αναγκών του σύγχρονου επιβάτη και, παράλληλα, την ανάδειξη του μοναδικού τοπικού «χρώματος» κάθε περιοχής. Για παράδειγμα, οι ασπρόμαυρες εικόνες της Πόλης των Αγγέλων, μέσα από τον φακό καταξιωμένων καλλιτεχνών, θα αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα εταιρικά χρώματα της συμμαχίας.  Παράλληλα, τους χώρους του νέου lounge θα κοσμεί μια συλλογή αντικειμένων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ιστορία του Λος Άντζελες και της Νότιας Καλιφόρνια, που θα αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επιβάτες.

Όπως μαρτυρούν οι πρώτες εικόνες, το lounge διαθέτει χώρους που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του επιβατικού κοινού: από μπαρ για κοινωνικές συναναστροφές μέχρι βιβλιοθήκη όπου οι επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν μερικές στιγμές ηρεμίας. Το lounge διαθέτει δύο ξεχωριστούς χώρους, έναν αποκλειστικά για τους επιβάτες της Πρώτης Θέσης και έναν μεγαλύτερο για τους επιβάτες της Διακεκριμένης Θέσης και τα μέλη του προγράμματος Star Alliance Gold.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του νέου lounge είναι η ανοιχτή βεράντα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώνουν δίπλα στο τζάκι τα βράδια ή να απολαμβάνουν τη θέα στους λόφους του Hollywood κάτω από το φως του καλιφορνέζικου ήλιου συντροφιά με τους ήχους του νερού.

Νωρίτερα φέτος, η Star Alliance εγκαινίασε το πρώτο lounge «νέας γενιάς» στο Αεροδρόμιο Ezeiza του Μπουένος Άιρες. Τα μέχρι τώρα σχόλια και οι εντυπώσεις του επιβατικού κοινού μαρτυρούν την ιδιαίτερα μεγάλη ικανοποίησή του. Πολλοί επιβάτες σχολίασαν θετικά την άνεση και το τοπικό «χρώμα» των χώρων, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και την ευγένεια του προσωπικού, κάνοντας λόγο για μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο.

Την ανάπτυξη και τη διαχείριση του νέου lounge της Star Alliance στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, που αποτελεί μέρος της επέκτασης του Tom Bradley International Terminal, ανέλαβε η Air New Zealand.

Η κατασκευή του νέου lounge αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2013. Οι πύλες για το επιβατικό κοινό θα ανοίξουν αργότερα εντός του έτους, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες επέκτασης του terminal και σταματήσει η λειτουργία του υπάρχοντος Lounge της Star Alliance (που άνοιξε το 2007).

Συνολικά, οκτώ εταιρείες-μέλη της Star Alliance πραγματοποιούν πτήσεις από το Tom Bradley Terminal: ANA, Asiana Airlines, EVA Air, Lufthansa, Singapore Airlines, SWISS, THAI και Turkish Airlines. Η Air New Zealand αναμένεται να μετακομίσει στο terminal στα μέσα του 2014, οπότε και θα κλείσει το Koru Lounge στο Terminal 2.

Παράλληλα με το lounge στο Tom Bradley terminal, οι αεροπορικές εταιρείες-μέλη της Star Alliance προσφέρουν στο επιβατικό κοινό του LAX International Airport τα εξής lounges:

Terminal 1                   US Airways Cl ub

Terminal 2                  Air Canada Maple Leaf Lounge, Air New Zealand Koru Lounge (μέχρι τα μέσα του 2014)

Terminal 6                   United Club

Terminal 7                   United Club και United International First Class Lounge

 

Η χρήση των lounges είναι ένα από τα βασικά προνόμια που απολαμβάνουν τα μέλη του προγράμματος Star Alliance Gold και οι επιβάτες της Πρώτης και Διακεκριμένης Θέσης, που σήμερα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 1.000 lounges της Star Alliance σε όλο τον κόσμο.