ΔΑΑΟ Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού Aegeanale, προσκαλούν το κοινό σε ένα μοναδικό ταξίδι εικόνων με προορισμό το Αιγαίο πέλαγος: η νέα έκθεση φωτογραφίας και video art με τίτλο «Aegean Experienced», αναδεικνύει μέσα από την ιδιαίτερη προσωπική ματιά επτά δημιουργών το ελληνικό αρχιπέλαγος ως πεδίο έμπνευσης και δημιουργίας, με αποτέλεσμα μια πολυπρισματική, υπερβατική αφήγηση όπου το Αιγαίο πρωταγωνιστεί ως προορισμός, ως τόπος διαμονής, ως ιδέα και αίσθηση.

Η έκθεση φιλοξενεί 15 εικόνες από τα έργα «Mare Liberum» του  Γιώργη Γερόλυμπου, «Caravan Project» και «Τυφλός Ψαράς» της Θέκλας Μαλάμου και του Στρατή Βογιατζή, «Καλδέρα» του  Δημήτρη Κλεάνθη, «Αλάτι» του Κώστα Μασσέρα και «Aegeanscapes» του Σωκράτη Μπαλταγιάννη, καθώς και μία βίντεο-τριλογία από τη σειρά Living Postcards του Εμμανουήλ Παπαδόπουλου.

Η νέα έκθεση του αεροδρομίου θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου 2013, και θα είναι ανοικτή για το κοινό, όλο το 24ωρο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Τέχνη & Πολιτισμός», στο επίπεδο αφίξεων (είσοδος 1).

Η Aegeanale είναι μία διεθνής πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού που δημιουργήθηκε το 2012. Ως βασικούς στόχους έχει να αναδείξει το Αιγαίο πέλαγος ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας και διαπολιτισμικού διαλόγου και να το χαρτογραφήσει εκ νέου ως έναν αστερισμό προορισμών με πολιτιστικό ενδιαφέρον. Το πρόγραμμά της για το 2013 περιλαμβάνει καλλιτεχνικές δράσεις από όλα τα πεδία της σύγχρονης τέχνης, οι οποίες περιοδεύουν σε τοποθεσίες του Αιγαίου δημιουργώντας για τους ταξιδιώτες διαδρομές και ρότες με πυξίδα τον πολιτισμό.