Ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Etihad Airways, εισάγει μια νέα υπηρεσία στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων, που σίγουρα θα φανεί πολύ χρήσιμη στους γονείς.

 

etihad- flying nanny«Η Ιπτάμενη Νταντά (Flying Nanny) θα έρχεται σε επαφή με τους γονείς για να κάνει την ταξιδιωτική τους εμπειρία πιο εύκολη», δήλωσε η κα. Aubrey Tiedt, αντιπρόεδρος της Etihad Airways για τις υπηρεσίες πελατών. «Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει την παροχή βοήθειας στο γεύμα των μικρότερων παιδιών καθώς και τη διασκεδαστική και δημιουργική απασχόλησή τους κατά τη διάρκεια της πτήσης».

Οι νταντάδες θα απασχολούν τα παιδιά με δραστηριότητες όπως μαγικά κόλπα, χειροτεχνίες, origami και μαριονέτες. Στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας θα δίνονται κουίζ και περιηγήσεις στο αεροπλάνο. Δεν θα αναλαμβάνουν όμως να πηγαίνουν τα παιδιά στο μπάνιο ή να αλλάζουν τις πάνες των μωρών «λόγω νομιμότητας και ασφάλειας», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας .

Οι νταντάδες της Etihad Airways εστάλησαν στην αναγνωρισμένη σχολή της Αγγλίας, Norland College, για να σπουδάσουν παιδική ψυχολογία, κοινωνιολογία και ανάπτυξη του παιδιού. Εκεί, οι εκπαιδευόμενες έμαθαν «να είναι σε θέση να προσδιορίζουν διαφορετικούς τύπους συμπεριφοράς και τα αναπτυξιακά στάδια που περνούν τα παιδιά, αλλά και να αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της οικογένειας που ταξιδεύει».

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να φέρει 500 «ιπτάμενες νταντάδες» στις πτήσεις της, και ήδη, 300 από αυτές έχουν ήδη εκπαιδευτεί.