Norwegian_air_shuttleΗ Norwegian Air Shuttle, έχοντας αντιμετωπίσει και δεύτερο τεχνικό πρόβλημα με ένα Boeing 787 Dreamliner μέσα σε μια εβδομάδα, ενδέχεται να ζητήσει και αυτή αποζημίωση από την κατασκευάστρια εταιρεία Boeing.

Η Norwegian διατηρεί σήμερα δύο αεροσκάφη 787 στο στόλο της, αλλά δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει κανένα από αυτά την προηγούμενη εβδομάδα λόγω διαφόρων προβλημάτων και έπρεπε να μισθώσει αεροσκάφη Airbus Α340 μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το ένα Dreamliner παρέμεινε καθηλωμένο στη Στοκχόλμη για πέντε ημέρες λόγω ενός προβλήματος στα φρένα, ενώ το άλλο παρέμεινε στο Όσλο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επειδή έπρεπε να αντικατασταθούν κάποια τμήματα του αεροσκάφους, σύμφωνα με δηλώσεις της αεροπορικής εταιρείας.

«Θα μιλήσουμε με την Boeing και αναμένουμε ότι η εταιρεία θα αναλάβει το μερίδιο ευθύνης της», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, Lasse Sandaker-Nielsen.

«Φυσικά και θα περίμενε κανείς κάποια μικρά προβλήματα στην αρχή (καθότι νέο αεροσκάφος), αλλά τώρα έχουμε βιώσει δύο περιστατικά μέσα σε λίγες ημέρες που απαίτησαν πάρα πολύ καιρό για να διορθωθούν».

Το 787 κατασκευάστηκε με σκοπό να καινοτομήσει στον κλάδο των αερομεταφορών, καθώς η χρήση ελαφρύτερων υλικών και οι νέες μέθοδοι κατασκευής, υποσχέθηκαν τεράστια εξοικονόμηση πόρων.

Η Norwegian σκοπεύει να εντάξει ακόμα έξι Boeing 787 και σχεδιάζει να επεκτείνει τις υπερατλαντικές πτήσεις της.