air france - 80 yearsΤην Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013, η Air France Ελλάδος γιόρτασε τα 80 χρόνια στους ελληνικούς ουρανούς. Ο Γενικός Διευθυντής Air France KLM Ελλάδος ο κύριος Yann Gilbert υποδέχτηκε 500 προσκεκλημένους από τον επιχειρηματικό και τουριστικό κόσμο. Με μία λαμπρή τελετή που τίμησε με τη παρουσία της η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Πρέσβης Γαλλίας στην Ελλάδα ο κύριος Jean Loup Kuhn-Delforge και ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Dr Ιωάννης Παράσχης, η Air France ήθελε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες και πελάτες που στηρίζουν τα 80 χρόνια ύπαρξης της στην Ελλάδα.

Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013, ξεκίνησε για την Air France μία εορταστική χρονιά, στη διάρκεια της  οποίας  θα ανατρέξουμε στα 80 χρόνια δημιουργίας και τέχνης στην παροχή υπηρεσιών προς τους επιβάτες μας, μόδας, κινηματογράφου, σχεδίου και πρωτοπορίας.

Πριν από 80 χρόνια, στις 7 Οκτωβρίου 1933, στις 4 το απόγευμα, ο υπουργός Αεροπορίας Pierre Cot έκανε τα επίσημα εγκαίνια της Air France στο αεροδρόμιο Le Bourget.  Τρεις μήνες πριν, είχε γεννηθεί η Air France από την ένωση 5 εταιριών:  Air Orient, Air Union, Société Générale des Transports aériens των CIDNA και την Aéropostal.

Η ιστορία της Air France έχει την ιδιαιτερότητα να αγγίζει τον καθέναν μας από γενιά σε γενιά, με συγκίνηση  και  νοσταλγία καθώς ανατρέχει σε διάφορες κοινές στιγμές της  ζωής μας.  Η ιστορία της Air France είναι μία περιπέτεια πάθους, μία περιπέτεια πάνω απ ’όλα ανθρώπινη, η οποία συνδέεται με το  μεγαλύτερο όνειρο τον ανθρώπου… “να πετάει”.  Με τις προηγμένες τεχνικές προτεινόμενων υπηρεσιών στους επιβάτες, η πολιτική αεροπορία έχει τη μαγική δύναμη να μειώνει τις αποστάσεις και κατά συνέπεια να φέρνει τον κόσμο κοντά μας.

Από τις πρώτες κιόλας επιβατικές πτήσεις, η άνεση και η εξυπηρέτηση στο αεροπλάνο είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Air France.  Με το πέρασμα των χρόνων οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές και μόδιστροι με  το μεγαλύτερο κύρος καθώς και οι πιο διάσημοι chefs, συνέβαλαν στη λάμψη της  Air France και στη διάδοση της γαλλικής κουλτούρας ανά τον κόσμο.

Το μέλλον γράφεται στον ουρανό:  με το νέο της πρόγραμμα “Best and Beyond” η Air France επενδύει στη μεγιστοποίηση των επιλογών για όλους και τον καθένα ξεχωριστά.

Τα τελευταία χρόνια, νέες απαιτήσεις υψηλού επιπέδου αναδύονται στην αεροπορική βιομηχανία. Το γεγονός αυτό οδήγησε φυσικά και την Air France να θέλει να συμπληρώσει  τη στρατηγική του δικτύου της (243 προορισμοί σε 103 χώρες) με μία αύξηση των επιλογών στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.  Το πρόγραμμα αυτό βαφτίστηκε “Best and Beyond” και περιλαμβάνει επενδύσεις πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε καινούργια προϊόντα κι εκπαιδευτικά προγράμματα για παραπάνω από 19000 άτομα προσωπικό, σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες απαιτήσεις εξυπηρέτησης πελατών.

Άνεση, φροντίδα και ευχαρίστηση είναι οι τρεις προτεραιότητες στις οποίες πιστεύει η Air France και οι οποίες καθορίζουν την εμπορική της πολιτική και τη δυναμική των επιλογών του προγράμματος “Best and Beyond”.  Υπάρχει μόνον ένας στόχος:  να προσφέρουμε στον πελάτη το καλύτερο προϊόν της αγοράς και να κάνουμε τη διαφορά στην εξυπηρέτηση, βάζοντας την προσωπική σχέση στην καρδιά της τέχνης του ταξιδιού. Η Air France επιθυμεί να μεταφέρει στους πελάτες της την εμπειρία της ποιότητας της γαλλικής κουλτούρας.  Το πρόγραμμα “Best and Beyond” ενσωματώνεται στο γενικότερο πλάνο Transform 2015 του οποίου οι στόχοι είναι η ανταγωνιστικότητα και η καθιέρωση του προϊόντος μας και της εξυπηρέτησης  πελατών στο υψηλότερο επίπεδο παγκοσμίως.

Το πρώτο κεφάλαιο αυτής της αύξησης επιλογών για κάθε επιβάτη μας, είναι η παρουσίαση των προϊόντων της Air France στις θέσεις Economy και Premium Economy.  Από το καλοκαίρι του 2014 η Air France θα επανδρώσει σταδιακά 44 Boeing 777 του υπερατλαντικού στόλου της, με καινούργια καθίσματα κι επιλογές διασκέδασης κατά τη διάρκεια της πτήσης. Τον Ιανουάριο του 2014, η εταιρεία θα αποκαλύψει τα νέα της προϊόντα για τη θέση Business. Τον Απρίλιο του 2014, θα ολοκληρωθεί η συνολική παρουσίαση του προγράμματος “Best and Beyond” με την καινούργια καμπίνα τής La Première. Εξέχουσες συνεργασίες, καινοτομίες, αυτή η γιορτινή χρονιά υπόσχεται να είναι πλούσια σε εκπλήξεις!