easyjetΠαρά τις αναταραχές σε Ισραήλ, Αίγυπτο και Μόσχα, που επηρεάζουν τα ταξίδια, η αεροπορική εταιρεία easyJet δήλωσε προ ημερών πως αναμένει αύξηση στα προ φόρων κέρδη της κατά 19%. Η low cost αεροπορική εταιρεία προβλέπει ότι τα προ φόρων κέρδη για τη χρήση που λήγει τον Σεπτέμβριο, θα διαμορφωθούν στις 545 εκατ. στερλίνες (928 εκατ. δολάρια) – 570 εκατ. στερλίνες, έναντι των 478 εκατ. στερλίνων το περασμένο έτος.

Η θερινή περίοδος είναι κρίσιμη για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η easyJet, η οποία αποκομίζει τα περισσότερα κέρδη της στη διάρκεια των διακοπών των Ευρωπαίων. Οι πωλήσεις της περιόδου αυξήθηκαν στις 1,2 δισ. στερλίνες, υψηλότερα κατά 8,6%, ελαφρώς χαμηλότερα του 9,4%, ποσοστού αύξησης των αριθμών των επιβατών, στα 17,9 εκατ. Τα αποτελέσματα εν μέρει αποτυπώνουν το γεγονός ότι η περίοδος του Πάσχα φέτος συνέπεσε με το γ΄ τρίμηνο, ενώ πέρυσι το Πάσχα είχε εορταστεί στο β΄ τρίμηνο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της easyJet, Carolyn McCall, δήλωσε πως τα αποτελέσματα ήταν «ισχυρά» και ότι η αεροπορική είναι «σε σωστή θέση ώστε να συνεχίζει να παρουσιάζει βιώσιμη ανάπτυξη και αποδόσεις». Η χωρητικότητα της αεροπορικής εταιρείας άγγιξε το 90,4%, ενώ τα έσοδα από extra υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 12%.