Η επιδημία του ιού Έμπολα εξαπλώνεται στην Αφρική και η ICAO ξεκίνησε την συνεργασία της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προκειμένου να μην συνεχίσει η εξάπλωσή του.

icao logoΑξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσαν ότι η επιδημία του Έμπολα στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής–Γουϊνέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία– έχει προκαλέσει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχει καταγραφεί ποτέ και μέχρι στιγμής ευθύνεται για 672 θανάτους.

Μέτρα στα αεροδρόμια πρόκειται να επιβάλει η Γκάνα και η Νιγηρία όπου έχει ήδη σημειωθεί στο Λάγος ένας θάνατος από το λοιμώδες νόσημα. Οσοι επιβάτες έρχονται από κράτη υψηλού κινδύνου για Εμπολα θα θερμομετρούνται και αν έχουν πυρετό θα υποχρεώνονται σε αιματολογικό έλεγχο. Επίσης ανακλήθηκε η άδεια της αεροπορικής εταιρείας Asky επειδή μετέφερε στη χώρα τον πρώτο ασθενή με Εμπολα.

Ωστόσο, η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ) ανακοίνωσε χθες ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας δεν πρόκειται να προχωρήσει στην έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών ή στο κλείσιμο συνόρων.