roΗ γαλλό-ολλανδική αεροπορική εταιρεία Air France-KLM (AF.FR) σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισ. ευρώ  για να αναπτύξει την χαμηλού κόστους μονάδα της Transavia στην Ευρώπη μέχρι το 2017 και να την καταστήσει τον κορυφαίο αερομεταφορέα χαμηλού κόστους στην περιοχή, αναφέρει η εφημερίδα Les Echos επικαλούμενη τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Alexandre de Juniac.

Η Transavia θα λειτουργεί περισσότερα από 100 αεροπλάνα το 2017, μέγεθος σημαντικά ενισχυμένο από τα 14 που λειτουργεί σήμερα, δήλωσε ο de Juniac, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Η εταιρεία σχεδιάζει να μεταφέρει ζημιογόνες συνδέσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων στην Transavia. Η εταιρεία ενδεχομένως να επενδύσει ένα επιπλέον ποσό 1 δισ. ευρώ στο σχέδιο μετά το 2017, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του de Juniac έρχονται μόλις μια ημέρα μετά την αποκάλυψη του πενταετούς σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας με τίτλο “Perform 2020” το οποίο έχει στόχο την αποκατάσταση της κερδοφορίας της εταιρείας. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων μεταφοράς φορτίων (cargo).