199__MG_2489 (1)Ανοδική πορεία κατέγραψε και τον μήνα Οκτώβριο η επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος», όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών διακινήθηκαν 1,43 εκατ. επιβάτες.
Ειδικότερα, τον μήνα Οκτώβριο η κίνηση αυξήθηκε κατά 28% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Οι επιβάτες που διακινήθηκαν στο δίκτυο εσωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 34,8% και του εξωτερικού 24,6%. Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο (17%), με παράλληλα εντυπωσιακή αύξηση (36%) στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού, ενώ οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα κατέγραψαν σημαντική αύξηση της τάξης του 39%, αντικατοπτρίζοντας την ελκυστικότητα της Αθήνας ως προορισμού και εκτός της τουριστικής περιόδου αιχμής.
Συνολικά για την περίοδο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2014, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας παρουσίασε σημαντική άνοδο της τάξης του 20,3%, με 13,1 εκατομμύρια επιβάτες (περισσότερους κατά 2,2 εκατομμύρια από την αντίστοιχη περίοδο του 2013). Τόσο οι επιβάτες εξωτερικού, όσο και οι επιβάτες του εσωτερικού, παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα αύξησης (20,0% και 20,5%, αντίστοιχα).
Στη συνολική αυτή εξέλιξη της επιβατικής κίνησης, σύμφωνα με τον ΔΑΑ, συνέβαλε η ανάκαμψη της οικονομίας, η τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού, που σηματοδοτείται από το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα παρουσίασαν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αύξηση (31%) από την αρχή του έτους και η ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος πτήσεων.