general--easy_jet_inside--620x300Άνοδο κερδών κατά 21,5% εμφάνισε το δωδεκάμηνο Οκτωβρίου 2013 – Σεπτεμβρίου 2014 η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλών ναύλων της EasyJet.
Σύμφωνα με το Reuters, οι αυξημένοι αριθμοί επιβατών συνέβαλαν στην εξέλιξη αυτή με τα προ φόρων κέρδη του αερομεταφορέα να διαμορφώνονται φέτος στα 581 εκατ. στερλίνες (725 εκατ. ευρώ) εν συγκρίσει με τα 478 εκατ. στερλίνες (597 εκατ. ευρώ) πέρυσι.
Η διευθύνουσα σύμβουλος, Κάρολιν Μακόλ, δήλωσε ότι η EasyJet «απέχει πλέον παρασάγγας από τους ανταγωνιστές της». Αναφερόμενη, επίσης, στους επιβάτες της, τόνισε ότι «όταν έρχονται σε μας και μας δοκιμάζουν πρώτη φορά, έχουν την τάση να μένουν μαζί μας παρά να επιστρέφουν στις παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες».
 Οι διαθέσιμες θέσεις στις πτήσεις της Easyjet το 12μηνο Οκτωβρίου 2013 – Σεπτεμβρίου 2014 αυξήθηκαν 5,1% σε 71,5 εκατ., εκ των οποίων υπήρξε πληρότητα στο 91%. Οπως ανέφερε η Κάρολιν Μακόλ στο BBC, οι προοπτικές του αερομεταφορέα χαμηλών ναύλων είναι ως επί το πλείστον θετικές, παρά το ότι προειδοποίησε πως το ανά θέση κόστος θα διογκωθεί σχεδόν 2,5% το επόμενο έτος. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την αύξηση στα κόστη αεροδρομίου, πλοήγησης και συντήρησης. Παράλληλα, όμως, με δεδομένο τη συνεχιζόμενη κάμψη στις τιμές του πετρελαίου και, εάν αυτή παραταθεί, συνολικά οι δαπάνες της εταιρείας ενδεχομένως να μειωθούν έως και κατά 22 εκατ. στερλίνες (27,5 εκατ. ευρώ) σε ορίζοντα εξαμήνου.