To Boeing 777 της πτήσης MH17 αναμένεται να συναρμολογηθεί ξανά σε μία στρατιωτική βάση στην Ολλανδία με τα συντρίμμια τα οποία ανακτήθηκαν από τον τόπο της συντριβής του στην ανατολική Ουκρανία.

Malaysia-Airlines-Boeing-777-200ERΗ εκ νέου συναρμολόγηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την καταστροφή, ανακοίνωσαν οι ολλανδικές Αρχές. Τα συντρίμμια, τα οποία περισυνέλεξαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας υπό ολλανδική εποπτεία από τον τόπο της συντριβής, όπου σημειώνονται μάχες μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών και των δυνάμεων του Κιέβου, θα μεταφερθούν οδικώς στην αεροπορική βάση την επόμενη εβδομάδα.

Τα συντρίμμια παρέμειναν επί μήνες στον τόπο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, την 17η Ιουλίου – όταν έχασαν τη ζωή τους και οι 298 επιβαίνοντες – διότι οι ερευνητές δυσκολεύονταν να εισέλθουν στην περιοχή εξαιτίας των εχθροπραξιών.

Αστυνομικές και εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι το αεροσκάφος πιθανόν καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους – αέρος, ωστόσο εξετάζεται και η θεωρία της Μόσχας, ότι δηλαδή καταρρίφθηκε από αεροσκάφος.