Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θεωρεί απαραίτητη την λειτουργία Ευρωπαϊκού Συστήματος Passenger Name Records (PNR) για την ενίσχυση της Ασφάλεια της Ευρώπης.

airportO Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο νέος Ελληνας Επίτροπος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, τον καθορισμό ενός ευρωπαϊκού συστήματος PNR (Passenger Name Records) διότι, όπως είπε, θα ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια όλων των ανθρώπων που ζουν στην Ευρώπη. Στις δηλώσεις του μετά την πρώτη του παρουσία στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων όπου συζητήθηκε η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ειδικότερα το θέμα της αντιμετώπισης των “ξένων” ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε την ανάγκη ευρωπαϊκού συντονισμού και ανταλλαγής πληροφοριών για την αντιμέτωπιση των κινδύνων αυτών.

Ο Έλληνας Επίτροπος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών, εντός του συστήματος πληροφοριών της ζώνης Σένγκεν, όσον αφορά τους ελέγχους εγγράφων, καθώς και στον έλεγχο επί των προσώπων. Ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης εξέφρασε τη βούλησή του να συνεργαστεί με την επερχόμενη λετονική Προεδρία της ΕΕ, για ένα Ευρωπαϊκό Σύστημα PNR.