linakisdigital_FullLogo_355x330_825704258Στη δημιουργία της digital παρουσίας και booking πλατφόρμας της αεροπορικής εταιρείας Sky Greece προχώρησε, μετά από διεξαγωγή spec, η Linakis Digital.
Το έργο αποτελεί το πρώτο website στην Ελλάδα, που στηρίζεται στη νέα πλατφόρμα Sitecore 8, με το ανανεωμένο user interface και τις αμέτρητες δυνατότητες για διαχείριση όλων των online καναλιών. Η Ιδέα και η δημιουργία του www.skygreece.com στηρίχθηκε στις αξίες της SkyGreece Airlines, που αποτυπώθηκαν με τη δημιουργική προσέγγιση και την τεχνογνωσία της Linakis Digital, καθώς και στην ανάγκη για δημιουργία εμπειρίας γεμάτης Ελλάδα, στον επισκέπτη, από την πρώτη σελίδα.
Η Linakis Digital σχεδίασε το www.skygreece.com με γνώμονα το συνδυασμό της ελληνικότητας της μάρκας με την ευκολία της διαδικασίας booking. Ταυτόχρονα το design όφειλε να καλύπτει και την ανάγκη προβολής περιοχών promotions και άλλων σημαντικών ενοτήτων με άμεσο τρόπο. Το design του booking engine interface αποτελεί σημαντικό πρωτοποριακό στοιχείο, καθώς ακολουθεί την πορεία ανάγνωσης του ματιού από αριστερά προς τα δεξιά, ξεφεύγοντας πλήρως από τα συνηθισμένα κουτιά. Ταυτόχρονα αποτυπώνει κυριολεκτικά την έννοια ενός ταξιδιού, με μία αρχή και έναν τελικό προορισμό. Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί σε μια μόνο γραμμή, να βάλει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και να προχωρήσει άμεσα στην αναζήτηση του εισιτηρίου του. Το video, που σκηνοθετήθηκε ειδικά για την digital παρουσία, έχει στόχο να κωδικοποιήσει με εικόνες, το σμίξιμο των ανθρώπων της διασποράς. Με μία απλή λογική, όσο ο χρήστης πραγματοποιεί την κράτησή του, το βίντεο παγώνει και όσο περιηγείται στο υπόλοιπο homepage το βίντεο ενεργοποιείται. Έτσι, ανταποκρίνεται ουσιαστικά και intuitively στην περιήγηση του χρήστη.
Η εφαρμογή της πλατφόρμας Sitecore 8 αποτελεί το πρώτο σχετικό έργο στην Ελλάδα, με τη αντίστοιχη υποστήριξη από σειρά άλλων development ενεργειών, που είναι αποτέλεσμα της 5ετούς εμπειρίας του Sitecore CMS, από την ομάδα της Linakis Digital.
Ο πρόεδρος της SkyGreece, π. Νικόλαος Αλεξανδρής, ανέφερε ότι «η δημιουργία του www.skygreece.com, αποτελεί για εμάς ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της εταιρείας μας. Επιλέξαμε τη Linakis Digital και τη Sitecore με εμπιστοσύνη στην τεχνογνωσία, αλλά και τη σταθερότητα, που μπορούν να μας εγγυηθούν. Ήδη, λαμβάνουμε πολύ θετικά σχόλια από Ελλάδα και εξωτερικό, για τη λειτουργία της ιστοσελίδας μας».