p19njeipm81f0h1lk35413hh2ica_900Πρόκειται για τα 7 πιο περίεργα τουριστικά καταλύματα στον κόσμο, για διαφορετικά γούστα, διαφορετικές προτιμήσεις και ιδιαίτερες…. παροχές.
Κάποια από αυτά, είναι σχεδιασμένα για αυτούς που αγαπούν το… κρύο, άλλα για αυτούς που είναι λάτρεις των σκύλων, ενώ άλλα για όσους που αγαπούν το αλάτι. Όπως και να έχει, τα επτά παρακάτω ιδιόμορφα ξενοδοχεία κλέβουν τις εντυπώσεις και, σε πολλές περιπτώσεις, μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό!
Πάρτε μια γεύση:
Dog Bark Park Inn
p19njeidej1k731b2mf9jjrk1vjg6_900
Επί της ουσίας πρόκειται για ένα δωμάτιο αλλά για τους λάτρεις των σκύλων είναι το ιδανικό. Βρίσκεται στο Κότονγουντ της πολιτείας του Άϊνταχο και κοιμίζει 4 ανθρώπους. Διαθέτει μπάνιο, φούρνο μικροκυμάτων, αιρ κοντίσιον, βιβλία και παζλ για την διασκέδαση των πελατών αλλά όχι τηλεόραση και τηλέφωνο. Όλα μέσα (μαξιλάρια, χαλιά, μπισκότα) έχουν φωτογραφίες ή σχήματα σκύλων και αν πάρετε μαζί σας το αγαπημένο σας κατοικίδιο προσφέρει και σκυλοτροφή.
Das Park Hotel
p19njeiaf01aj91bqprvtbebk5_900
Με 50 ευρώ τη βραδιά μπορείτε να νιώσετε την εμπειρία να κοιμηθείτε σε ένα γιγάντιο τσιμεντένιο σωλήνα. Ο Αντρέας Στράους εμπνεύστηκε και έφτιαξε στο Λιντζ της Αυστρίας το πρώτο ξενοδοχείο αγωγών στον κόσμο. Πήρε παλιούς τσιμεντένιους σωλήνες, τους γυάλισε και ζωγράφισε τα τοιχώματα και ιδού. Ένα κρεβάτι, ένα φως και εξαερισμός σε διάμετρο δύο μέτρων. Τουαλέτα σε κοντινή απόσταση…
Palacio De Sal
p19njeipm81f0h1lk35413hh2ica_900
Σας αρέσει το αλάτι; Αν ναι, πως θα σας φαινόταν να το είχατε παντού γύρω σας; Όλο το ξενοδοχείο (τοίχοι, πατώματα, έπιπλα) που βρίσκεται δίπλα στο μεγαλύτερο αλατωρυχείο του κόσμου στη Βολιβία είναι φτιαγμένο από αλάτι. Αρκεί κάποιος πελάτης να μην έχει την φαεινή ιδέα να πάρει λίγο αλάτι από τον τοίχο για το φαγητό του γιατί κινδυνεύει το οικοδόμημα με κατάρρευση.
 
Null Stern Hotel
p19njej2jo12qo42mucg10v93ctd_900
Στη γερμανική γλώσσα σημαίνει «κανένα αστέρι». Αυτό, όταν μιλάμε για ξενοδοχείο, δεν είναι καθόλου καλό. Το μότο τους είναι «το μόνο αστέρι είστε εσείς». Τώρα το πόσο αστέρι είσαι να πας να μείνεις σε ένα κρύο πρώην καταφύγιο χωρίς την παραμικρή άνεση και με ντεκόρ τους σωλήνες, είναι συζητήσιμο…. Όπως και να έχει, είναι μια… ξεχωριστή εμπειρία, ειδικά για αυτούς που πιστεύουν πως είναι τόσο μεγάλα αστέρια, ώστε να μην χρειάζεται να μένουν σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο.
Capsule Hotels
p19njeinkm1e1u13861il0nj41duu9_900
Πρόκειται για μια πολύ διαδεδομένη ιδέα στην Ιαπωνία όπου δεν περισσεύουν χώροι στις πόλεις. Τα ξενοδοχεία-κάψουλες είναι ιδανικά για όποιον θέλει απλά έναν ύπνο και τις βασικές εξυπηρετήσεις. Διαθέτουν, ως επί το πλείστον, τηλεόραση και ασύρματη σύνδεση και όπως είναι λογικό οι τουαλέτες είναι κοινές.  Πάντως, εάν είστε κλειστοφοβικοί, καλύτερα να το αποφύγετε, γιατί ο χώρος είναι ιδιαίτερα μικρός.
 
Ice hotel
p19njeilj619r3i6elblh6irg8_900
Δεν είναι καινούριο ή άγνωστο. Από το 1990 που άνοιξε στην  Λαπωνία προσελκύει πολύ κόσμο κάθε χρόνο. Φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πάγο έχει 65 δωμάτια και σουίτες. Εντός του ξενοδοχείου η θερμοκρασία είναι στους -5 βαθμούς Κελσίου, σχετικά ζεστά σε σχέση με την εξωτερική που φτάνει τους -15. Εάν λοιπόν σας αρέσει το κρύο και θέλετε να… πληρώσετε για αυτό, τότε δεν έχετε παρά να το επισκεφτείτε!
V8 Hotel
p19njej0889e317lh1n7i197l1paqc_900
Έχετε πάθος με τα αυτοκίνητα; Πηγαίνετε μέχρι το Μέϊλενβερκ στη Γερμανία να ξεδώσετε. Τα πάντα έχουν να κάνουν με τα οχήματα και τα κρεβάτια έχουν σχήματα παλιών κλασσικών αυτοκινήτων. Υπάρχει μάλιστα και δωμάτιο όπου το αυτοκινητο-κρεβάτι είναι σηκωμένο σε ράμπα, όπως γίνεται στο συνεργείο.