Alpha Star Airbus ACJ319neo_Η εταιρία Alpha Star, με βάση το Ριάντ, ήταν οι πρώτοι που ανακοίνωσαν την δέσμευση τους για ένα Airbus ACJ319neo, εδραιώνοντας το ρόλο της ως ο μεγαλύτερος πάροχος  VVIP τσάρτερ στη Μέση Ανατολή.
 
Η παράδοση του αεροσκάφους ACJ319neo της Alpha Star έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Η επιλογή των κινητήρων και ο αριθμός θέσεων της καμπίνας θα ακολουθήσει αργότερα.
 
Η οικογένεια του τύπου ACJneo που λανσαρίστηκε πρόσφατα διαθέτει νέους, πιο αποτελεσματικούς κινητήρες, wingtip-mounted Sharklets, βελτιωμένη άνεση καμπίνας και αναβαθμισμένη χωρητικότητα καυσίμων και αποσκευών.
 
“Οι πελάτες στη Μέση Ανατολή ήδη αναγνωρίζουν και εκτιμούν την μεγαλύτερη άνεση, χωρητικότητα και ικανότητα της Airbus στα εταιρικά τζετ, έτσι οι νέες και βελτιωμένες εκδόσεις να είναι ένα φυσικό επόμενο βήμα, όταν πρόκειται για  επένδυση για το μέλλον», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Star Salem Al Muzaini. “Το να είσαι πρώτος στην περιοχή με το Airbus ACJneo Family θα μας βοηθήσει επίσης να διατηρήσουμε το προβάδισμά μας στις ενοικίασεις VVIP πτήσεων», προσθέτει.
 
H Alpha Star σήμερα, κατέχει, διαχειρίζεται και λειτουργεί ένα στόλο από εταιρικά τζετ Airbus, ο οποίος περιλαμβάνει ACJ318s, ACJ319s, ACJ320s, ένα ACJ330, ένα ACJ340, και άλλους τύπους αεροσκαφών.
 
“Tα επιχειρηματικά αεροσκάφη Airbus έχουν ήδη τις καλύτερες καμπίνες, έτσι ώστε το μεγαλύτερο εύρος της ACJneo Family θα επιτρέψει στους πελάτες της  Alpha Star να απολαύσουν και να επεκτείνουν το στυλ ζωής τους περαιτέρω ” επισημαίνει ο Airbus Chief Operating Officer, Customers της Airbus, John Leahy « Υπάρχουν σύγχρονα χαρακτηριστικά της ACJ Family, όπως το fly-by-wire, κεντρική συντήρηση και ανθρακόνημα, που θα το «ταξιδέψει ακόμα πιο μακριά στο μέλλον», προσθέτει.
 
Το νέο ACJneo Family αποτελείται σήμερα από ένα ACJ319neo, το οποίο μπορεί να πετάξει οκτώ επιβάτες μέχρι 6,750nm / 12500 χιλιόμετρα, ή περισσότερο από 15 ώρες, και ένα A320neo που μπορεί να μεταφέρει 25 επιβάτες μέχρι 6000 nm / 11200 χιλιόμετρα, ή περισσότερο από 13 ώρες .
 
Η κληρονομιά των εταιρικών τζετ της Airbus, είναι ότι προσφέρει τις μεγαλύτερες και ψηλότερες καμπίνες από όλα τα εταιρικά τζετ, ενώ είναι παρόμοια σε μέγεθος εξωτερικά με τα άλλα αεροσκάφη. Σημαίνει επίσης ότι μπορούν να μεταφέρουν μεγαλύτερες ομάδες που επιθυμούν οι εταιρείες, ιδιώτες και κυβερνήσεις. Τα  επιχειρηματικά τζετ της Airbus,  διαθέτουν επίσης την ισχυρή αξιοπιστία που απαιτείται από τις αεροπορικές εταιρείες, και υποστηρίζεται από ένα παγκόσμιο δίκτυο που εξυπηρετεί τις ανάγκες περισσότερων από 8.000 αεροσκαφών και πάνω από 500 πελατών και φορέων.
 
Περισσότερα από 170 εταιρικά τζετ έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα και ταξιδεύουν σε κάθε ήπειρο, συμπεριλαμβανομένων της Ανταρκτική, δείχνοντας  την ευελιξία τους.