Greece-Tourism1Με προσφορές σε τουριστικά πακέτα που ξεπερνούν το 50% επί των αρχικών τιμών επιχειρούν οι ξένοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί να τονώσουν τη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα έως τις 5 Ιουλίου οι κρατήσεις για Ελλάδα από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 39% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η TravelTainment, εταιρεία που ελέγχεται από την Amadeus.
Αντίθετα, στα συστήματα σύγκρισης on-line ξενοδοχειακών τιμών που παρακολουθεί η Trivago οι τιμές στην Ελλάδα γι’ αυτόν τον μήνα, με στοιχεία μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες, κατέγραφαν ανοδική πορεία. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία η μέση on-line τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στα ξενοδοχεία της χώρας για τον Ιούλιο παρουσίαζε αύξηση κατά 14% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2014 φθάνοντας σε 154 ευρώ. Αντίστοιχα, η μέση on-line τιμή στα αθηναϊκά ξενοδοχεία εμφάνιζε αύξηση κατά 50% φθάνοντας σε 143 ευρώ. Πάντως, τουριστικοί παράγοντες αναφέρουν ότι η μείωση της ζήτησης έχει οδηγήσει στη διόρθωση σε αρκετές περιοχές και των on-line ξενοδοχειακών τιμών.
Τέλος, σε δημοσίευμά του ο Guardian προτρέπει τους τουρίστες για λόγους αλληλεγγύης να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα δίνοντας συμβουλές, όμως, για την κατάσταση στη χώρα και επισημαίνοντας ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ανεβάσει το ύψος των μετρητών που καλύπτουν σε περιπτώσεις κλοπών. Επιπροσθέτως προανήγγειλε ότι το Σάββατο θα φιλοξενήσει ταξιδιωτικό αφιέρωμα για την Ελλάδα στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιήσει και διαγωνισμό για τους αναγνώστες που θα προτείνουν αγαπημένα τους μέρη στη χώρα μας.