1-ocean-girlΗλέκτρα Αλευρίτη
Θέλεις να κλείσεις διακοπές σε ένα νησί και έχεις πελαγώσει; Δεν ξέρεις από που να αρχίσεις! Τι να επιλέξεις, που να ψάξεις, ποιο νησί σου ταιριάζει και τα λοιπά. Εμείς, εδώ, για ακόμη μια φορά, θα σε βοηθήσουμε με τις γνώσεις και τα χρόνια εμπειρίας μας στα καταστρώματα των πλοίων! Δες, λοιπόν, παρακάτω, ποιο μέρος σου ταιριάζει, ανάλογα με τον χαρακτήρα σου.
 

 

 
 
 
 
1. Λατρεύεις το φαγητό και τα πανηγύρια

 

ikaria
 
Ικαρία και Κρήτη έχω να σου προτείνω! Το πιο καλό φαγητό και τα πιο ωραία πανηγύρια! Όσον αφορά στο φαγητό, η Ικαρία φημίζεται  για το ωραίο κατσικάκι της στη λαδόκολλα -που σερβίρεται στα πανηγύρια- και τα ωραία και φθηνά ψάρια της -μπαλάδες, αστακομακαρονάδες κτλ. Για την Κρήτη, δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά: γαμοπίλαφο, απάκι, σαλιγκάρια, μυζήθρα, ρακόμελο και πολλά πολλά άλλα … εδέσματα που θα σου δώσουν 5-6 κιλάκια παραπάνω. Όσο για τα πανηγύρια, και στα δύο μέρη θα περάσεις τέλεια, θα χορέψεις και θα πιεις πολύ!

 

 
 
2. Είσαι party animal και θέλεις να δεις κόσμο

 

 
1111
 
Ξέρεις την απάντηση… Μύκονος, Πάρος, Σκιάθος! Και τα τρία νησιά- και κυρίως η Μύκονος- έχουν φοβερά μαγαζιά για ξέφρενα πάρτυ, για ατελείωτο χορό και για να δεις πολύ κόσμο. Η Νάουσα στην Πάρο είναι αρκετά όμορφη και με πολλούς τουρίστες, η Banana στη Σκιάθο θα σου χαρίσει ώρες ξεφαντώματος αλλά και ηλιοθεραπείας και η Μύκονος από μόνη της είναι η βασίλισσα της διασκέδασης -χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως αυτά τα νησιά δεν μπορούν να σου προσφέρουν και στιγμές χαλάρωσης.
 

 

3. Δεν θέλεις μεγάλες αποστάσεις ούτε να πας μακριά

 

 
letofrot
 
Θεωρείς ότι η Κρήτη, όσο ωραία και να είναι, είναι πολύ μακριά και έχει και πολύ μεγάλες αποστάσεις μέσα στο νησί; Λογικό, εάν δεν αντέχεις ώρες στο πλοίο κι αν δεν θέλεις να κάνεις δύο ώρες για να πας σε μια παραλία. Για εσένα που θέλεις μικρά νησιά, η Ύδρα και οι Σπέτσες είναι οι κατάλληλοι προορισμοί για εσένα -είναι μικρά και κοντινά από την Αθήνα. Άλλοι κοντινοί προορισμοί είναι η Τζια, η Κύθνος και η Άνδρος -πολύ όμορφα νησιά και τα τρία, αν και χρειάζεσαι αμάξι για να τα ανακαλύψεις.
 

 

4. Προτιμάς τις εναλλακτικές διακοπές, χωρίς πολύ κόσμο και οχλαγωγία
 

 

gavdos-0
 
Camping, μπυρίτσες και άραγμα, χωρίς πολύ κόσμο, μακριά από όλους κι από όλα; Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά νησιά που μπορούν να στο προσφέρουν αυτό! Αντίπαρος, Κύθηρα, Φολέγανδρος, Κίμωλος, Σύμη και πολλά ακόμα νησιά που, έχουν μεν κόσμο, γιατί εδώ που τα λέμε τον Αύγουστο παντού έχει κόσμο, είναι όμως εναλλακτικά και λιγότερο κοσμοπολίτικα. Εάν δεν θέλεις καθόλου μα καθόλου κόσμο, η Γαύδος είναι το κατάλληλο μέρος για εσένα! Έχω πάει, και έχω περάσει φανταστικά, μακριά από όλους και με θέα στο Λιβυκό πέλαγος!
 
 

 

5. Θέλεις να είσαι όλη την ημέρα στην παραλία
 

 

1
 
Εάν αυτό που σε νοιάζει είναι οι ωραίες παραλίες, τότε η Μήλος είναι το νησί σου! Μακράν οι πιο ωραίες παραλίες που υπάρχουν στην Ελλάδα -τουλάχιστον από τα νησιά που έχω επισκεφτεί-. Ωραία νερά, άμμος και καθαρές παραλίες μπορεί να σου δώσουν τις στιγμές απίστευτης χαλάρωσης που περίμενες όλο τον χειμώνα.
 
 Πηγή: www.y-olo.gr