ffweoΗ θεαματική πορεία των δρομολογίων εσωτερικού της Ellinair, της νέας αεροπορικής εταιρείας του Ομίλου Μουζενίδη, οδήγησε τη διοίκησή της στην απόφαση επέκτασης επιλεγμένων θερινών δρομολογίων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι πτήσεις εσωτερικού της εταιρείας εγκαινιάστηκαν στις 15 Ιουνίου, με προγραμματισμένη διάρκεια για τα θερινά δρομολόγια έως και 7 Σεπτεμβρίου. Η αυξημένη ζήτηση εισιτηρίων του επιβατικού κοινού και οι πολύ υψηλοί δείκτες πληρότητας των πτήσεών της, ειδικά προς και από Σαντορίνη και Ηράκλειο, ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες που ανάδειξαν την ανάγκη διεύρυνσης του θερινού προγράμματος.

Τα δρομολόγια που θα επεκταθούν έως 28 Σεπτεμβρίου είναι από Θεσσαλονίκη για Σαντορίνη με επιστροφή, με συχνότητα 5 φορές την εβδομάδα, από Αθήνα για Σαντορίνη με επιστροφή, με συχνότητα επίσης 5 φορές την εβδομάδα και τέλος από Θεσσαλονίκη για Ηράκλειο, με συχνότητα 4 φορές την εβδομάδα.

Η Ellinair στο διάστημα των δύο μηνών λειτουργίας των συγκεκριμένων δρομολογίων μετέφερε περισσότερους από 20.000 επιβάτες, με τον μέσο όρο πληρότητας πτήσεων να αγγίζει το 80% και με συγκεκριμένους προορισμούς, όπως η πτήση από Σαντορίνη για Αθήνα να υπερβαίνει κατά μέσο όρο το 90%.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Σταύρος Δαλιάκας: «Είναι σπάνιο μια νέα αεροπορική εταιρεία να σημειώνει τόσο υψηλές πληρότητες, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την έναρξη της λειτουργίας των δρομολογίων της, σε μόλις δύο μήνες. Και παρά τις απαράμιλλες δυσκολίες και τις ιδιάζουσες συνθήκες της φετινής τουριστικής περιόδου, στην Ellinair νιώθουμε περήφανοι γιατί περισσότεροι από 40.000 επιβάτες εσωτερικού μας τίμησαν με την επιλογή τους.»