2363516Ένα υπερθέαμα αεροπορικών επιδείξεων από τους καλύτερους πιλότους, ένα «air-show», πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στο αεροδρόμιο του Τατοΐου.

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου το pre air-show στο Παλαιό Φάληρο. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου άνοιξε ήδη από το πρωί του Σαββάτου τις πύλες του στο κοινό για τις δύο αυτές ημέρες, για να προσφέρει θέαμα και μοναδικές αεροπορικές επιδείξεις, καθώς και μια σειρά από επιμέρους δρώμενα.

Στην ιστορική αεροπορική βάση του Τατοΐου παίρνουν μέρος η Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MIG 29 Fulcrum και η Πολεμική μας Αεροπορία με τις demo team «Ζευς» με F16 Blk 52 και «Δαίδαλος» με Harvard T 16, M 2000-5, F 4 Phantom, PZL και Τ41.

2363512

Οι θεατές απόλαυσαν τα επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache και το Πολεμικό Ναυτικό με τα Sea Hawk και Augusta Bell. Συμμετέχουν ακόμα η ομάδα Βελγικής Αεροπορίας με F16 και παγκόσμιοι πρωταθλητές, όπως ο Jurgis Kairys Vostok, o Luca Bertossio, o Mikael Bregeot – Breitling, o Johan Gustafsson, οι Pemperton Aerosports με τη Melissa στο Edge 540 αεροσκάφος και τον Rex με Wingsuit και οι George Papagianni – Power Box.