120320085442-precheck-airport-security-business-traveller-story-topΗ ΕΔΑΑΠ (Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων)  ολοκλήρωσε με επιτυχία Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Reachout Workshop on Aircraft Accident Investigation & Safety Management Systems», Νοέμβριος 2015, Αθήνα.
Η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ) ολοκλήρωσε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «Reachout Workshop on Aircraft Accident Investigation & Safety Management Systems (Διερεύνηση Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας)», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Sofitel στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» από 16/11/2015 έως 27/11/2015 σε συνεργασία με την ISASI (International Society of Air Safety Investigators) και την UK AAIB (Air Accident Investigation Branch – Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου) .
Συμμετείχαν εκτός του προσωπικού της ΕΔΑΑΠ, εκπρόσωποι από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τις Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες (ΑOC Holders), το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα Ιπτάμενα Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της Ελλάδας. Το σύνολο των συμμετεχόντων ανήλθε σε 41 άτομα.
Τις τελευταίες δυο ημέρες του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε δια-δραστική άσκηση διερεύνησης αεροπορικού ατυχήματος που είχε επιμεληθεί η UK ΑΑΙΒ για την εφαρμογή των πρακτικών που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου καθώς και για την προσομοίωση δυσκολιών και πιεστικών συνθηκών που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια μιας διερεύνησης. Όλοι οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες που λειτούργησαν ανεξάρτητα επιλέγοντας τον τρόπο ανταπόκρισής τους και συζητήθηκαν οι διαφορετικές προσεγγίσεις με ιδιαίτερη επιτυχία. Η άσκηση βασίστηκε σε πραγματικό ατύχημα προσαρμοσμένο στα Ελληνικά δεδομένα.
Τέλος, οργανώθηκε τελετή απονομής των πιστοποιητικών επιτυχούς παρακολούθησης της εκπαίδευσης το βράδυ της 26/11/2015 στο εστιατόριο «Καράβι» του ξενοδοχείου SOFITEL με την παρουσία του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των Διοικήσεων των χορηγών.
Η ΕΔΑΑΠ ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του σεμιναρίου που επένδυσαν στην ασφάλεια πτήσεων. Χορηγοί του Σεμιναρίου ήταν: οι Aegean Airlines & Olympic Air, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», το ξενοδοχείο Sofitel, η Aeroservices και η Emirates Airlines.