Η γνωστή εφημερίδα  New York Times έφτιαξε μία λίστα με τα 52 καλύτερα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας ταξιδιώτης.

Η δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας έκανε σύσκεψη και αποφάνθηκε ποιά μέρη αξίζει να δει κανείς τη νέα χρονιά τοποθετώντας την πόλη του Μεξικού στο νούμερο 1.

Ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να δει και τα 52 μέρη του καταλόγου, ενώ παράλληλα μπορεί να δει και ένα σχετικό GIF για την κάθε πόλη.

Η δική μας Θεσσαλονίκη βρίσκεται στη θέση 47 με τη λεζάντα να εξυμνεί το καταπληκτικό φαγητό της όμορφης συμπρωτεύουσας κι ο κοντινότερος «αντίπαλός» της από άποψη φαγητού, είναι το Τσεσμέ της Τουρκίας στη θέση 14. Στη θέση 46 βρίσκεται το Σεν Λούις του Μιζούρι, ενώ στη θέση 48 είναι η Μάρφα του Τέξας.

Η συντακτική ομάδα της New York Times έγραψε ότι οι νέοι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισαν το οικονομικό πρόβλημα και την ανεργία ανοίγοντας εστιατόρια, στα οποία μπερδεύουν τις ελληνικές μυρωδιές με σλαβικές και οθωμανικές γεύσεις, κρατώντας την ποιότητα ψηλά και τις τιμές τους χαμηλά. Ενδεικτικά ξεχώρισαν κάποια συγκεκριμένα μαγαζιά όπως το Sebrico (https://www.facebook.com/pages/Sebrico/274027636064270?fref=ts), το Roots (https://www.facebook.com/rOOTS-1512775345602506/) και το Estrella (http://bougatsan.tumblr.com/)   με το καινοτόμο «μπουγατσάν» και το γλυκό «1975:Ευτυχείτε!»