Τα δύο αεροσκάφη τύπου Airbus της Ολυμπιακής έχουν μείνει απούλητα εδώ και 6 χρόνια ενώ για να συντηρηθούν χρειάζονται 800.000 ευρώ το χρόνο από το ελληνικό δημόσιο, χωρίς ωστόσο να έχουν αποφέρει καθόλου έσοδα.

Τα δύο Airbus βρίσκονται στο Ελ. Βενιζέλος και κάθε προσπάθεια που έχει γίνει από το 2009 να αγοραστούν δεν έχει αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Μετά από απόφαση του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη φτιάχτηκε μία επιτροπή η οποία πρόκειται να συντάξει μία έκθεση σχετικά με το αξιόπλοο των δύο αεροσκαφών.  Η επιτροπή θα έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα και θα διαρκέσει με προθεσμία 2 μηνών.

Όταν αρχικά είχε γίνει προσπάθεια για την πώληση των δύο αεροσκαφών η τιμή για τα 4 αεροπλάνα 20 ετών, ήταν 100 εκατ. δολάρια. Στον επόμενο διαγωνισμό που διεξήχθη, παρόλο που βρέθηκαν αγοραστές από την Apollo Aviation, καθυστέρησε να υπογραφεί η σύμβαση πώλησης των αεροσκαφών κι έτσι η εταιρία προχώρησε σε μία ακόμα επιθεώρηση που έδειξε καινούργιες ζημιές με αποτέλεσμα να ζητήσουν να πληρώσουν λιγότερα χρήματα.

Τελικά αυτό που συνέβη ήταν ότι η ΤΑΙΠΕΔ δέχτηκε να πουλήσει τα αεροσκάφη έναντι 18 εκατ. δολαρίων, όμως τη διαδικασία αυτή σταμάτησε το Ελεγκτικό Συνέδριο διότι έκρινε πως το χρηματικό ποσό ήταν πολύ χαμηλό.