Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με βάση το Άμπου Ντάμπι, κέρδισε το βραβείο «Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς 2016» από το Air Transport World (ATW).

Η διάκριση αυτή αναγνώρισε την ικανότητα της ισχυρής εκτελεστικής ηγετικής ομάδα της Etihad Airways στην ανάπτυξη μιας κερδοφόρας στρατηγικής οργανικής ανάπτυξης και τις μοναδικές συνεργασίες ίδιων κεφαλαίων, την εισαγωγή πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών, τη δημιουργία θεμελίων για την κατασκευή ενός ισχυρού εργατικού δυναμικού και τη συμμετοχή σε μια διπλωματική άμυνα του επιχειρηματικού της μοντέλου στον απόηχο της έντονης αντίδρασης από τους αερομεταφορείς των ΗΠΑ.

Το βραβείο απονεμήθηκε σε ένα εορταστικό δείπνο στο οποίο παρευρέθηκαν μέλη της βιομηχανίας, μετά την 42η απονομή των ετήσιων βραβείων Αεροπορικής Βιομηχανίας του ATW, την παραμονή του Air Show της Σιγκαπούρης.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: “Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει αυτό που ξεκινήσαμε να κάνουμε ως αεροπορική εταιρεία πριν από 13 χρόνια – να προσφέρουμε ασφάλεια, να είμαστε αποδοτικοί και να είμαστε απλά οι καλύτεροι”.

“Είναι μια αντανάκλαση των δυνάμεών μας – ένα ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο, με καινοτόμα προϊόντα και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρονται από τους 27.000 αφοσιωμένους υπαλλήλους μας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να παραλάβω αυτό το βραβείο για λογαριασμό τους. Ως αεροπορική εταιρεία, έχουμε προσφέρει μια μοναδική πρόταση προς το επιβατικό κοινό και επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας βοηθώντας στη διαμόρφωση του μεταβαλλόμενου παγκόσμιου αεροπορικού τοπίου”.

Για την κατάκτηση του κορυφαίου βραβείου, το ATW δήλωσε ότι μία αεροπορική εταιρεία οφείλει να επιδείξει εξαιρετικά επιτεύγματα και δυνατότητες σε όλους τους τομείς, τις οικονομικές επιδόσεις, την εξυπηρέτηση πελατών, την ασφάλεια και τις σχέσεις των εργαζομένων. Η εκτελεστική ηγετική ομάδα πρέπει επίσης να δείξει την καινοτομία και τη στρατηγική σκέψη που ξεχωρίζει την εταιρεία.

Η Karen Walker, Αρχισυντάκτρια του Air Transport World, δήλωσε: “Η Etihad Airways είναι εμφανώς μια αεροπορική εταιρεία που ξεχωρίζει και θέτει τη δική της πορεία. Είναι χαρά μας να γιορτάζουμε τα επιτεύγματα της ομάδας της Etihad Airways στα “2016 ATW Airline Achievement Awards” στη Σιγκαπούρη. Η Etihad σίγουρα αξίζει το κορυφαίο βραβείο μας, ως η “Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς”. Ο James Hogan το είπε με τον καλύτερο τρόπο – δεν έχει σημασία να είσαι ο μεγαλύτερος, αλλά ο καλύτερος”.

• Όσον αφορά τα προϊόντα και την εξυπηρέτηση πελατών, το ATW περιέγραψε την Etihad Airways ως τολμηρή και καινοτόμα, τονίζοντας την παρουσίαση των μοναδικών εσωτερικών χώρων των αεροσκαφών τύπου Airbus A380 και Boeing 787, που αποτελούν σημείο αναφοράς στη βιομηχανία. Στους συγκεκριμένους χώρους περιλαμβάνεται το “The Residence” – το πρώτο διαμέρισμα αεροσκάφους στον κόσμο με τρεις χώρους, υπνοδωμάτιο, σαλόνι και ιδιωτικό μπάνιο.
• Στις συνεργασίες της εταιρείας, το ATW σχολίασε τα μετοχικά κεφάλαια της Etihad Airways σε επιλεγμένες αεροπορικές εταιρείες απ΄όλο τον κόσμο ως θεμέλιο του επιχειρηματικού της μοντέλου. Τα μετοχικά κεφάλαια στις Air Berlin, την Ελβετική Darwin Airline, την Air Serbia, την Alitalia, τη Jet Airways, την Air Seychelles και τη Virgin Australia βοήθησαν την Etihad Airways να δημιουργήσει μια μοναδική πρόταση με περισσότερες επιλογές για τους επιβάτες, μεγαλύτερη κλίμακα για διαπραγματεύσεις με βασικούς προμηθευτές, ενισχυμένη κατάρτιση κοινών πόρων του πληρώματος και των άλλων εργαζομένων, και την αυξημένη ενοποίηση του δικτύου.
• Σχετικά με τους αμερικάνικους αερομεταφορείς των ΗΠΑ που κατηγορούν τις αεροπορικές του Κόλπου για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές, το ATW, δήλωσε ότι ο James Hogan και η ομάδα του διατήρησαν αξιοπρεπή στάση υπερασπίζοντας με συνέπεια το επιχειρηματικό μοντέλο της Etihad Airways, με επίκεντρο τα πραγματικά γεγονότα και όχι τις προσωπικές επιθέσεις. Οι συντάκτες του ATW επαίνεσαν ιδιαιτέρως την Etihad Airways σχετικά με το θέμα, για το οποίο ο James Hogan, δήλωσε: “Μας κατέρριψαν πολλές πέτρες, αλλά εμείς ανταποκριθήκαμε με ηρεμία και με γεγονότα, δείχνοντας ότι φέρνουμε νέο ανταγωνισμό στις αγορές”.
• Σχετικά με τους εργαζομένους, το ATW χαρακτήρισε την Etihad Airways ως “καλό πολίτη” περιγράφοντας το ανθρώπινο δυναμικό της ως “οικογένεια” και χαράζοντας μία πορεία σε επιθετικά σχέδια για να αυξηθεί το τοπικό εργατικό δυναμικό της και να προσφέρει στους υπηκόους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που τώρα αριθμούν 3.000 εντός του ομίλου, πορεία σταδιοδρομίας μέσω διαφόρων προγραμμάτων και πρωτοβουλιών. Το προσωπικό υποστηρίζεται με έναν αριθμό για το ανθρώπινο δυναμικό 24/7, μια ειδική ομάδα πρόνοιας, ιατρικό κέντρο, γυμναστήρια για την προώθηση της ευεξίας και της υγιούς διαβίωσης, κορυφαία καταλύματα προσωπικού και ένα νηπιαγωγείο.
• Για τη βιωσιμότητα, το ATW επιδοκίμασε την Etihad Airways για μια σειρά πρωτοβουλιών που επικεντρώθηκαν στην οικονομία καυσίμου, την πρωτοποριακή έρευνα εναλλακτικών καυσίμων με βασικούς εταίρους, και την ενασχόληση των εργαζομένων σε προγράμματα ανακύκλωσης.