«Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ταλαντούχου εργαζόμενου;», «Πώς θα προσελκύσει ο κλάδος της ναυτιλίας ταλαντούχους εργαζόμενους;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που συζητήθηκαν εκτενώς στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν η ΕΝΟΕ (Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας) και η Ακαδημαϊκή κοινότητα του κλάδου της ναυτιλίας στο Celestyal Olympia την Τρίτη 8 Μαρτίου.

Το πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης με συντονιστή τον κο Άγγελο Παντουβάκη, αποτελείτο από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου  της ναυτιλίας μεταξύ των οποίων οι: κος Ηλίας Μπίσιας, Γιάννης Κοτζιάς, Δωροθέα Ιωάννου, Ηρακλής Προκοπάκης, Γεώργιος Σκριμιζέας και ο καπ. Γεώργιος Τσουρής. Από τους βασικούς ομιλητές της εκδήλωσης ήταν και η κα Ταλίν Τσακιλιάν, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Celestyal Cruises, η οποία μέσα από την δική της πολυετή εμπειρία αναφέρθηκε σε καίρια ζητήματα σχετικά με την εργασία στον κλάδο της κρουαζιέρας και το χώρο της ναυτιλίας εν γένει.

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη απήχηση καθώς παρευρέθησαν όχι μόνο επαγγελματίες του χώρου αλλά και φοιτητές από πολλά Πανεπιστήμια της Ελλάδας, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στο χώρο της ναυτιλίας.

Σε μια εποχή, όπου η ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει υψηλά επίπεδα και όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να εργαστούν στο εξωτερικό, η Celestyal Cruises, η μοναδική ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα της την Ελλάδα, στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία, η οποία ευελπιστεί να προσελκύσει και να απορροφήσει νέους, ταλαντούχους υποψήφιους στον κλάδο της ναυτιλίας και του τουρισμού.