Τα ταξίδια, ειδικά όταν είναι αναψυχής, είναι μία ευχάριστη διαδικασία που όλοι αγαπάμε! Υπάρχουν όμως και κάποιοι παράγοντες που μπορεί να κάνουν αυτή την εμπειρία λιγότερο ευχάριστη.

Παρακάτω είναι μία λίστα με 5 πράγματα τα οποία καλό θα ήταν να αποφύγει κανείς να φοράει κατά τη διάρκεια μιας πτήσης:

  1. Άβολα ρούχα

Αυτό συμπεριλαμβάνει τα στενά ρούχα ή τα ρούχα που δεν «αναπνέουν» και σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι πνίγεσαι. Το χειρότερο είναι ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν μπορείς να κάνεις κάτι και έτσι αναγκάζεσαι να κάνεις υπομονή μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.

  1. Άβολα παπούτσια

Όπως και τα ρούχα, έτσι και τα παπούτσια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να νιώθεις άνετα. Προτίμησε ένα παπούτσι το οποίο έχεις ξαναφορέσει για πολλές ώρες και ξέρεις ότι θα σε βγάλει «ασπροπρόσωπο». Επίσης καλό θα ήταν να μην είναι περίπλοκα στο να τα βγάζεις, διότι εάν στον έλεγχο του αεροδρομίου σου ζητήσουν να τα βγάλεις θα καθυστερήσεις και εσύ αλλά και οι υπόλοιποι άνθρωποι που θα αναγκαστούν να σε περιμένουν.

  1. Πολλά ρούχα

Καλό θα ήταν να μην είσαι «φορτωμένος» με πολλά ρούχα, καθώς αυτό θα κάνει το ταξίδι σου αφενός πιο δυσάρεστο κι αφετέρου θα χρειαστεί να βγάλεις τα περισσότερα από αυτά μέσα στο αεροπλάνο διότι τις περισσότερες φορές η θερμοκρασία είναι υψηλή. Αφού τα βγάλεις δε, θα χρειαστεί να τα στριμώξεις στο κάθισμά σου και να στριμωχτείς κι εσύ μαζί με αυτά. Ναι, δεν είναι πολύ βολικό.

  1. Φακούς επαφής

Ιδιαίτερα εάν πρόκειται για κάποια πολύωρη πτήση, καλό θα ήταν να αποφύγεις να φοράς φακούς επαφής, καθώς ο αέρας μέσα στο αεροπλάνο είναι πιο ξηρός και θα αρχίσουν να σε ενοχλούν ιδιαίτερα πολύ. Εάν πάλι δεν μπορείς χωρίς φακούς φρόντισε να έχεις στην τσάντα σου υγρό, ούτως ώστε να μπορείς να βάλεις σε περίπτωση που χρειαστεί.

  1. Βαριά αρώματα

Επειδή μέχρι στιγμής όλα τα παραπάνω ήταν για την προσωπική βολή του καθενός η τελευταία συμβουλή είναι για το κοινό καλό! Εάν κάθε επιβάτης του αεροπλάνου φόραγε άρωμα, μέσα στο αεροπλάνο θα επικρατούσε ένας πανικός από πολλές διαφορετικές και έντονες μυρωδιές που ενώ ο αρχικός τους σκοπός είναι να δημιουργούν ευχάριστη ατμόσφαιρα, όλα μαζί, δημιουργούν μία δυσάρεστη αίσθηση.