Η Alaska Air Group Inc έβγαλε ανακοίνωση ότι κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά της Virgin America Inc, κερδίζοντας έναν φρενήρη πόλεμο προσφορών με την ανταγωνιστική JetBlue Airways Corp.

Η μητρική της Alaska Airlines δήλωσε πως θα καταβάλει 57 δολάρια ανά μετοχή για την Virgin, που αποτελεί premium 47% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος, με τη συνολική αξία να διαμορφώνεται στα 4 δισ. δολάρια.

Η προτεινόμενη συγχώνευση έχει εγκριθεί από τα Δ.Σ. των δύο εταιρειών. Η Alaska Air Group, η οποία διαχειρίζεται την Alaska Airlines, εκτιμά ότι θα κλείσει την συμφωνία, με την έγκριση των αρχών, κοντά στην 1η Ιανουαρίου 2017.

Η Alaska Airlines θα γίνει η πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Ο συνδυασμός θα ενισχύσει τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της Alaska Air Lines κατά το πρώτο πλήρες έτος, αφαιρουμένου του κόστους ενοποίησης, και θα αυξήσει τα ετήσια έσοδα κατά 27% σε περισσότερα από 7 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Virgin America ενισχύεται 36% προσυνεδριακά μετά την ανακοίνωση.