«Επικίνδυνο για τον τουρισμό» χαρακτήρισε το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία που θα επιβληθεί στους τουρίστες στη χώρα μας ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

«Οι παρεμβάσεις στο ζήτημα του ΦΠΑ στον τουρισμό, ήδη έχουν αρκετή επίδραση στην τουριστική αγορά. Η επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία θα ήταν μία αρνητική ως και επικίνδυνη εξέλιξη για τον τουρισμό. Ελπίζω ότι θα γίνει αντιληπτό από τους κυβερνώντες ότι δεν είναι δυνατόν- όταν είμαστε ήδη ακριβότεροι συγκριτικά με ανταγωνιστικούς προορισμούς- να δοθεί ένας ακόμη λόγος στους δυνητικούς τουρίστες να μην επισκεφθούν τη χώρα μας», σημείωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης ανέφερε ότι είναι αναγκαίο να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να υπάρξει λύση με τους προσφυγικούς καταυλισμούς σε Πειραιά, Ελληνικό και Ειδομένη.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στις αβεβαιότητες που προκαλεί το οικονομικό και το προσφυγικό ζήτημα. Ειδικότερα, εξέφρασε την ελπίδα του ότι μετά τις αναμενόμενες εξελίξεις, η αβεβαιότητα γύρω από την οικονομία της χώρας θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται, συμπληρώνοντας πως επιβάλλεται να συνεχιστεί η υπάρχουσα τάση άμβλυνσης του προσφυγικού προβλήματος, καθώς εικόνες από τα νησιά, τον Πειραιά, το Ελληνικό και την Ειδομένη επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της χώρας και τη φετινή πορεία του τουρισμού.

Μεταξύ των αποφάσεων της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων ήταν η διανομή μερίσματος ύψους 0,70 ευρώ ανά μετοχή που θα καταβληθεί στις 19 Μαΐου και δικαιούχοι του οποίου θα είναι οι κάτοχοι τίτλων κατά τη λήξη της συνεδρίασης της 12ης Μαΐου. Το μέρισμα θα φορολογηθεί με συντελεστή 15%, μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.