Πόσες φορές έχουμε ευχηθεί όταν τρέχουμε στο αεροδρόμιο να προλάβουμε την πτήση ή όταν είμαστε κουρασμένοι με το να σέρνουμε ή να κουβαλάμε τις βαλίτσες μας, αυτές να μην υπήρχαν ή να μην μας επιβάρυναν.

Η Κίνα, για ακόμα μια φορά, έφερε τη λύση… Η βαλίτσα με όνομα Cowa Robot στοιχίζει 650 δολάρια και «περπατά» μόνη της σε απόσταση μέχρι 50 μέτρων από τον ιδιοκτήτη της χάρη στον ειδικό μηχανισμό της.

Αναπτύσσει ταχύτητα έως 7 χλμ. και μπορεί να απομακρυνθεί σε απόσταση μέχρι περίπου 50 μέτρα, ενώ για να ενεργοποιηθεί αρκεί ο ιδιοκτήτης της να πατήσει ένα κουμπί που βρίσκεται στο χερούλι της και να ξεκινήσει να περπατά.

Χάρη στους αισθητήρες που διαθέτει «παρακολουθεί» το σήμα που εκπέμπει βραχιόλι, το οποίο φορά ο ταξιδιώτης, και συνεχίζει την πορεία της, μέχρι ο ιδιοκτήτης να την σταματήσει.

Η βαλίτσα διαθέτει και υποδοχές για φόρτιση κινητών και τάμπλετ, ενώ έχει τη δυνατότητα να προστατεύει εσωτερικά φορητούς υπολογιστές και άλλες μικρές συσκευές.

Παραπλήσια αποσκευή κατασκεύασαν προ μηνών στην ισραηλινή εταιρία Nua Robotics, η οποία με τη σειρά της ακολουθεί τους ταξιδιώτες, ενώ φέρει και κάμερα και διαθέτει σύνδεση με Bluetooth ώστε να μπορεί να βρει τον ιδιοκτήτη της αν χαθεί.

suitcase china (1)