Στις 31 Μαΐου 2016, το πρώτο σε πωλήσεις και πιο αποτελεσματικό από άποψη κατανάλωσης καυσίμου, αεροσκάφος μονού διαδρόμου στο κόσμο, A320neo, έλαβε πιστοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) για την δεύτερη επιλογή κινητήρα, τον οποίο θα χρησιμοποιήσει, τον LEAP-1A CFM International.

Η πιστοποίηση αυτή ανοίγει το δρόμο για την παράδοση του πρώτου A320neo εξοπλισμένο με αυτού του τύπου κινητήρα στα μέσα του 2016. Αυτό το βραβείο ακολουθεί κατά έξι μήνες το αρχικό πιστοποιητικό αξιοπλοΐας που έλαβε από τον EASA και FAA, για την επιλογή του κινητήρα Pratt & Whitney, ενώ το πρώτο A320neo παραδόθηκε στις 20 Γενάρη του 2016.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus, Fabrice Brégier δήλωσε:» Αυτή η πιστοποίηση αποτελεί ορόσημο για το πρόγραμμα του A320neo σχετικά με την δεύτερη επιλογή κινητήρα. Ανυπομονούμε να τεθούν σε λειτουργία τα LEAP-powered μοντέλα στο πολύ εγγύς μέλλον.»

Το A320neo θέτει νέα επίπεδα στην αποτελεσματικότητα αεροσκαφών, τη μείωση εκπομπών καυσαερίων και θορύβου, όπως επίσης και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου που ανέρχεται στο 15% σε σχέση με τη παρούσα γενιά αεροσκαφών, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας και 20% από το 2020. Παράλληλα το A320neo ενσωματώνει τις πολύ προηγμένες τεχνολογίες όπως αυτές στους κινητήρες και τα βοηθήματα αεροδυναμικής Sharklet, με περίπου 4,500 παραγγελίες από σχεδόν 80 πελάτες από την πρώτη του παρουσίαση το 2010, το A320neo έχει κατακτήσει το 60% της αγοράς.