Στην Ελλάδα και στην Ιταλία προτιμούν να αναζητήσουν προορισμούς διακοπών οι ταξιδιώτες από χώρες εκτός Μεσογείου, ενώ οι κάτοικοι των Μεσογειακών χωρών αναζητούν προορισμούς διακοπών στην χώρα τους, σύμφωνα με το Monthly Report που άρχισε να διανέμει το www.tripinview.com.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των προτιμήσεων των ταξιδιωτών από την Μ.Βρετανία, την Γερμανία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Ιταλία είναι η πρώτη προτίμηση των Σκανδιναβών και ιδίως των Σουηδών.

Στις προτιμήσεις των Βρετανών ακολουθούν η Γαλλία και η Ισπανία. Οι Γερμανοί εκτός από την Ελλάδα προτιμούν Ιταλία και Γαλλία, ενώ στις προτιμήσεις των Σκανδιναβών ακολουθούν η Γαλλία και η Ισπανία. Οι Αμερικάνοι, εκτός από την Ελλάδα δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στην Γαλλία και στην Τουρκία.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρώτη προτίμηση Ελλήνων, Τούρκων, Ιταλών, Γάλλων και Ισπανών είναι η χώρα τους και ακολουθεί η πιο κοντινή γειτονική χώρα.

Οι προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών σε παραθαλάσσιους προορισμούς Ρόδος, Κάννες, Ίμπιζα και Σαντορίνη είναι οι πρώτες προτιμήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών, ενώ οι Βρετανοί φαίνεται να προτιμούν Κεφαλονιά, Αλόννησο, Μεσσηνία και Βαρκελώνη. Οι ταξιδιώτες από την Ουγγαρία και την Σερβία επιλέγουν Ιόνιο (Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Πρέβεζα) και Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική, Θάσος), ενώ οι Αμερικάνοι ξεκινούν από την Αττική για να συνεχίσουν στην Μήλο, την Άνδρο ή τους Παξούς.

Στον αντίποδα οι λαοί της Μεσογείου προτιμούν τις παραλίες της χώρας τους κι έτσι οι Έλληνες προτιμούν Άνδρο, Ανάφη, Κέρκυρα και Χαλκιδική, οι Γάλλοι την Κυανή Ακτή καθώς και τα νησιά της Μαγιόρκα και της Ίμπιζα, οι Ισπανοί προτιμούν την υπέροχη Cadiz, οι Ιταλοί επιλέγουν τις μοναδικές παραλίες της Γένοβας και της Σικελίας και οι Τούρκοι επιμένουν να επιλέγουν τις παραλίες της Mugla και της Antalya.