Βραδιά αναγκαστικών προσγειώσεων το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο Χανιών.

Μετά την πρώτη προσγείωση που έγινε από Boeing της εταιρείας Condor και για την οποία ελήφθησαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας που περιλάμβαναν και κλείσιμο τμήματος του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο, είχαμε και δεύτερη αναγκαστική προσγείωση.

Πρόκειται για Boeing που εκτελούσε το δρομολόγιο Λούτον Αγγλίας – Ηράκλειο και το οποίο αναγκάστηκε να αλλάξει κατεύθυνση και αντί για Ηράκλειο να προσγειωθεί Χανιά.

Συγκεκριμένα, ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο αεροσκάφος σε μηχανισμό που ευθύνεται για τη μείωση της ταχύτητάς του, ανάγκασε τον πιλότο και τον πύργο ελέγχου να αποφασίσουν να γίνει η προσγείωση στον αερολιμένα Χανίων και όχι στο Ηράκλειο. Τα Χανιά διαθέτουν μεγαλύτερο διάδρομο που κρίθηκε απαραίτητος για την προσγείωση του αεροσκάφους από τη στιγμή που αυτό μπορεί να αντιμετώπιζε πρόβλημα στη μείωση της ταχύτητάς του.

Μάλιστα, ο δρόμος που οδηγεί προς το αεροδρόμιο παρέμεινε κλειστός για τα αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας στην περίπτωση που η προσγείωση δεν έληγε αισίως κάτι που ευτυχώς δεν χρειάστηκε καθώς το Boeing “πάτησε” έδαφος με επιτυχία και χωρίς προβλήματα.

Νωρίτερα, αεροσκάφος της εταιρείας Condor εκτελούσε την πτήση από Φρανκφούρτη προς Μαυρίκιο, όταν ξαφνικά ο πιλότος του αεροσκάφους διαπίστωσε πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα, το οποίο δεν του επέτρεπε τον πλήρη χειρισμό του πηδαλίου.

Μετά από αυτό, ζήτησε από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” άδεια για αναγκαστική προσγείωση η οποία και δόθηκε. Για λόγους ασφαλείας στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της πυροσβεστικής μέχρι να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια η προσγείωση, ενώ έκλεισε προληπτικά και τμήμα του δρόμου που οδηγεί προς το αεροδρομίου σε περίπτωση ατυχήματος.

Το αεροσκάφος τελικά προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα για τους επιβάτες οι οποίοι μετά την αποβίβαση μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο των Χανίων, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους όταν θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα στο αεροσκάφος.

 

Πηγή: flashnews.gr