Νέα φωτογραφική έκθεση στο αεροδρόμιο, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

Προσκαλώντας το κοινό σε ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό «διάλογο», ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας φιλοξενεί στους χώρους του, από 15 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου 2016, την έκθεση φωτογραφίας 

3

Ως μέρος του φετινού Athens Photo Festival, ενός από τα παλαιότερα φωτογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, το οποίο έχει ως κεντρικό σημείο παρουσίασής του το Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση στο αεροδρόμιο επιχειρεί να προσεγγίσει την εκρηκτική αύξηση του χάσματος μεταξύ φτώχιας και πλούτου στον πλανήτη. Μέσα από «ντοκουμενταρίστικα» στιγμιότυπα διάσημων φωτογράφων, η έκθεση απεικονίζει  την αυξανόμενη ανισότητα μεταξύ εκ διαμέτρου αντίθετων συνθηκών ζωής η οποία έχει δημιουργήσει το φαινόμενο του «1%»: το πλουσιότερο ένα τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει σχεδόν το ήμισυ των συνολικών περιουσιακών στοιχείων.

Maids prepare a room for a guest in a wealthy Kenyan household. 2011 Guillaume Bonn
Maids prepare a room for a guest in a wealthy Kenyan household.
2011
Guillaume Bonn

Η έκθεση “1%: Privilege in a Time of Global Inequality”, βρίσκεται στο Επίπεδο Αφίξεων του αεροδρομίου (είσοδος 1/ Εκθεσιακός Χώρος «Τέχνη & Πολιτισμός»). Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτός καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

10 001
10 001